Tafelen tussen het groen, hunebedden optioneel.

Eigen kruidentuin, eigen moestuin, boomgaard met oude fruitrassen, bessentuin en eigen vee. Ze roken er hun eigen vis, drogen er hun eigen hammen en slachten er het wild...

...en bakken er hun eigen brood. Verser en meer 'streekgerecht' als bij De Jufferen Lunsingh in Westervelde, onder de bezielende leiding van Wyncko Tonckens, wordt het niet.

Article continues after the ad

Het Landhuishotel Restaurant in het Drentse esdorp is genoemd naar de vijf vrijgezelle zusters die er tussen 1724 en 1790 woonden.

Het ligt vlakbij hunebed D2 en het Norgerholt, een van de oudste bossen van Nederland (het dateert uit de 9de eeuw, je loopt er over eeuwenoude paden). Het bos wordt al 23 jaar met rust gelaten zodat je er de natuur op haar, euh, natuurlijkst ziet.

Ben je uitgewandeld of gefietst, dan kun je bij De Jufferen Lunsingh terecht voor lunch en diner. Er is een ruim terras en je kunt blijven slapen in de villa van de Jufferen (wat gezien de fijne wijnkaart helemaal niet zo'n gek idee is). Perfect adresje voor even een paar dagen weg in eigen land als je houdt van groen met een vleugje chic en erg goed eten.  

Landhuishotel Restaurant De Jufferen Lunsingh
Hoofdweg 13
9337 PA  Westervelde