Een champagne atelier, hoe fijn is dat?

Voor wie de staycation leuk en aardig vond, maar toch nog wel even op ontdekkingsreis wil langs verschillende bijzondere wijnen, champagnes en wijnspijs-combinaties. Tot en met 31 oktober 2020 hebben de Sofitel Wine Days plaats.

Article continues after the ad

The Grand in Amsterdam staat in die periode in het teken van wijn. Van wijn van Nederlandse afkomst - waarmee de lokale ondernemer een podium krijgt - tot zeer exclusieve buitenlandse wijnen en champagnes.

Het vijfsterrenhotel neemt je mee op een reis langs verschillende landen en streken en biedt je de mogelijkheid om bijzondere wijnen te proeven en in een ontspannen sfeer meer over wijn en champagne te leren. Tijdens de Sofitel Wine Days zijn er laagdrempelige wijnspijs-menu's, wine flights, proeverijen en proefcolleges.

Zo worden in restaurant Bridges wijnspijs-diners geserveerd waarbij exclusieve wijnen, die zelfs kenners zullen verrassen, gecombineerd worden met delicate gerechten.

Library 'Or' - de sfeervolle bibliotheek grenzend aan de lobby - wordt in samenwerking met champagnehuis Collet getransformeerd tot een Champagne Atelier, waar gasten een aperitief kunnen genieten en meer kunnen leren over champagne. Tijdens 'Collet College' organiseert het hotel er ongedwongen proeverijen, waar men uitleg krijgt over champagne en de verschillende cuvées van Collet.

In mediterrane bistro Oriole staat elke maand een ander Zuid-Europees land centraal waar het menu en de wijnen op afgestemd zijn: de 'Oriole Express' is in augustus in Italië, in september in Griekenland en in oktober in Spanje. Het diner begint altijd met een Nederlandse wijn van Betuws Wijndomein en de reis gaat verder langs verschillende mediterrane wijnen en gerechten. Mooie proost op het einde van de zomer? 

Foto's (c) Sofitel The Grand 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in