Noordzeekrab, pompoen, bloedsinaasappel en oloroso © Pure C in Cadzand
Noordzeekrab, pompoen, bloedsinaasappel en oloroso © Pure C in Cadzand

Voor als je eens extra lekker uit eten wilt!

Afgelopen week werd de nieuwe Nederlandse Gault & Millau Restaurantgids (de gastronomiebijbel die kan concurreren met de Michelingids) van 2022 gepubliceerd. 

Nederland is 120 culinaire adresjes rijker en niet minder dan 70 bestaande restaurants zijn er qua score op vooruit gegaan.

Syrco Bakker van Pure C in Cadzand-Bad is verkozen tot Chef van het Jaar. Het restaurant heeft sinds 2018 twee Michelin-sterren.

Article continues after the ad

Robin van de Bunt van familierestaurant De Leuf in Ubachsberg mocht de prijs voor Jonge Topchef van het jaar in ontvangst nemen.

Waar wil je eens als eerste naartoe?

Bistronoom van het Jaar: De Juwelier (Amsterdam)

Aziatisch restaurant van het Jaar: O&O (St. Willebord)

Groenterestaurant van het Jaar: Choux (Amsterdam)

Prijs-Plezier van het Jaar: Restaurant 273 (Utrecht)

Ontdekking van het Jaar: Tres (Rotterdam)

Hoogste Nieuwkomer van het Jaar: Brut 172 (Reijmerstok)

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in