Bekende en minder bekende labels voor 35 euro per kilo.

VinoKilo heet het fenomeen en hoewel dat niet heel chic klinkt, is deze vintage pop-up het retrowalhalla voor wie kleding graag een tweede of derde leven geeft.

Al sinds 2016 reist VinoKilo met een team van +100 mensen door Europa om tweedehandskleding en -accessoires te verkopen. De markt bezocht al 95 steden wereldwijd, en deze maand is hij te vinden in Brussel. 

Van vrijdag 28 mei tot en met zondag 30 mei vind je VinoKilo in Studio Citygate in hartje Brussel. Je shopt er vintage kleding en accessoires voor de vaste prijs van 35 euro per kilo. Het aanbod bestaat uit bekende en minder bekende merken en items uit de jaren 60 tot 2000. Je kunt online een timeslot van een half uur reserveren en rekken worden de hele dag aangevuld met nieuwe items.

Article continues after the ad

Hoe kom je nu met een paar pareltjes thuis?

  • De tijd is kort, dus bepaal vooraf wat je graag zou willen hebben. 'Een vintage fluwelen colbert' helpt je gericht te zoeken, je kunt zo heel veel overslaan.
  • Check de stoffen, laat wol en kunststoffen links liggen. Katoen, linnen en zijde blijven mooi, net als satijn en fluweel, dat zelfs een beetje versleten nog haar charme houdt.
  • Pas de kleding: als je nu maat 42 hebt, zul je niet in een 42 uit 1972 passen. Ideaal is iets vinden dat je iets te groot is, zodat je het op maat kunt laten maken.  
  • Denk als Inès de la Fressange en ga ook even op de mannenafdeling kijken voor een mooi overhemd of colbert.
  • Laat bij het kiezen kwaliteit de doorslag geven: een naadje kan gedicht worden, een gaatje niet. Vlekken die er al lang inzitten krijg je niet meer uit een kledingstuk.
  • Check de labels. Iets wat er op het eerste gezicht niet al te spectaculair uitziet, kan zomaar een Chanelletje zijn 😉  

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in