De auto in en rijden maar, naar deze Zeeuwse pareltjes.

Wie heeft verre oorden nodig? Wij hebben Zeeland. En daar gebeurt op culinair gebied héél erg veel. Drie van onze favorieten op een rij. Ideaal voor een zomerse road trip.

Article continues after the ad

Meliefste in Wolphaartsdijk

Creativiteit en smaak voorop, geïnspireerd door de omgeving. Niet voor niets noemt GaultMillau chef Thijs Meliefste (vandaar dus!) de jonge topchef van 2020.

Codium in Goes

Sinds eind 2019 een must-visit op Zeeuwse bodem. Niet zo gek ook, met een oud-Kromme Waterganger in de keuken en de voormalig sommelier van Parkheuvel in de zaal.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

De vegetarische kleur, geur en smaakstoffenlunch was buutengewoon geweldig!!

Een bericht gedeeld door Restaurant Codium (@codiumrestaurant) op

Bottles in Sas van Gent

De wijnkaart is zo’n beetje legendarisch in Nederland, de kaart gevarieerd en misschien mag je wel even in de kelder kijken. Als je het écht lief vraagt. Let op: weer geopend vanaf 17 augustus.

Beeld: iStock

Meer tips voor leuke hotspots, fijne verborgen parels en ander culinair moois in Nederland? Elke maand tippen wij in ons magazine onze (nieuwe) favoriete plekken! Je bestelt het nieuwste nummer hier.