Negroni, de cocktail van 2019
Negroni, de cocktail van 2019

De cocktail is 100 jaar, dat vraagt om een pop-up bar.

In het Londense Henrietta Hotel in Covent Garden loop je even door de bistro op de begane grond om bij de trap naar het mezzanine te komen. Waar je in een steeds van kleur veranderende lichtinstallatie terecht komt in de Experimental Negroni Club.

De kaleidoscopische ballen zouden 'de complexe schoonheid van de ingrediënten van de cocktail  stimuleren'. Het oogt allemaal reuze retro, maar dan met ledlight. En met uitsluitend Negroni's dus, onbetwist het drankje van 2019, met gin, vermout en Campari. Wie niet dol op bitter is, bestelt het instapmodel: een Negroni Sbagliato, met Campari, zoete vermout en prosecco op ijs.

Article continues after the ad

De Negroni ontstond toen Italiaanse graaf Camillo Negroni  in 1919 een Americano bestelde met gin in plaats van bruiswater in een bar in Florence. De huidige populariteit is deels te danken aan het feit dat de kleur het geweldig doet op Instagram. Wat echter ook een rol speelt is dat foodies massaal andere bittere dingen hebben omarmd, zoals boerenkool, spruitjes, zeer pure chocolade en IPA. De Experimental Negroni Club brengt een eerbetoon aan de graaf met acht variaties, die geschonken worden tot 21 oktober, dagelijks vanaf 16:30 plaatselijke tijd.

Foto's (c) Henrietta Hotel 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in