Topnotering op basis van Broccoli & Co.

Het is een prestatie van jewelste, om zelfs ruim boven L'Arpège in Parijs te eindigen, maar Nederlandse topkok Bas van Kranen is het gelukt.

Restaurant Bord'Eau in Amsterdam, waar hij in de keuken staat, is bekroond met een derde plek op de wereldlijst voor beste groenterestaurant door de We're Smart Green Guide.

Article continues after the ad

De We’re Smart Green Guide is de referentie in de culinaire wereld dat restaurants wereldwijd beoordeeld aan de hand van diverse duurzaamheidscriteria. Dit zijn onder andere: het aandeel groenten en fruit dat gebruikt wordt in de keuken, het gebruik van seizoensgebonden ingrediënten, de culinaire creativiteit van de keuken en de ecologische voetafdruk van het restaurant.Het afgelopen jaar heeft We’re Smart Green Guide honderden restaurants bezocht, waaronder Restaurant Bord’Eau in Hotel  De L’Europe. Na kritisch te hebben gekeken naar de criteria en in hoe verre het restaurant hieraan voldeed, werd hen deze prestigieuze onderscheiding toegekend: 'Door groenten en fruit leidend te maken in ieder gerecht, zetten Van Kranen en zijn team een vooruitstrevend en exemplarische gastronomische beleving neer.'

Executive Chef Bas van Kranen staat bekend om zijn pure, lichte keuken en herkenbare producten, gecombineerd met een sterke affiniteit voor groenten. Hij laat weten de onderscheiding te zien "als een stimulans om het restaurant te blijven ontwikkelen, om in harmonie met de natuur op het hoogste culinaire niveau te presteren."

Dit is de Groente Tovenaars Top-10 van de wereld

1. La Distillerie (Bourglinster, Luxemburg) - Chef René Mathieu

2. Vrijmoed (Gent, België) - Chef Michaël Vrijmoed

3. Bord’Eau (Amsterdam, Nederland) - Chef Bas van Kranen

4. Piazza Duomo (Alba, Italië) - Chef Enrico Crippa

5. L’Oustau de Baumanières (Les Baux-de-Provence, Frankrijk) - Chefs Jean-André Charial and Glen Viel

6. L’Arpège (Parijs, Frankrijk) - Chef Alain Passard

7. Graanmarkt 13 (Antwerpen, België) - Chef Seppe Nobels

8. HumusxHortense (Brussel, België) - Chef Nicolas Decloedt

9. Arabelle (Marcin, België) - Chef Arabelle Meirlan

10. Joia (Milaan, Italië) - Chef Pietro Leeman

Foto's (c) Bord'Eau

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in