Online redacteur Ella waant zich even freule Vermeulen.

Wat geef je iemand die alles al heeft? Mijn beste vriendin en ik besloten elkaar een paar jaar geleden voortaan 'een belevenis' cadeau te doen als verjaardagscadeau. Dat leidde al tot musicals, hilarische workshops, een bezoek aan de Keukenhof (waar zij eigenlijk te cool voor was) en drentelen door Avifauna (dat veel leuker bleek te zijn dan we hadden verwacht).

Dit jaar werd het voor haar verjaardag varen op de Vecht (en je ziet hier dat we geen van beiden enig idee hebben waar de camera in mijn mobieltje zich bevindt). Opstappen in Loenen, kleinschalig, lekker in de buitenlucht, onderweg een tea en intussen onze ogen uitkijken naar de buitenplaatsen en theekoepels. We zuchtten verlangend bij al het fraais en fantaseerden hoe het zou zijn om daar ooit te hebben gewoond (maar dan wel als lady of the manor, en niet als dienstmaagd, uiteraard).

Article continues after the ad

Buitenhuis Rupelmonde 

Intussen was er naar wens thee, jus, prosecco en lekkere hapjes. En op het water was het lekker koel, waar al die gloeiende theekoepels niet tegenop konden, dus niets te klagen, ondanks het gebrek aan adellijke titels. Zeker niet toen de tocht door dorpjes leidde waar het heerlijk gluren was in al die achtertuinen.

Ik weet niet of ik het zelf zou trekken om zo te wonen, maar ter plaatse leek men er weinig moeite mee te hebben voortdurend voorbij te worden gevaren en bekeken (ik ben echt te nieuwsgierig om mijn ogen zedig neer te slaan bij de aanblik van blote heren en foeilelijke huizen, dus ik zou een héél slechte freule zijn geweest…).

Kortom, een aanrader, aardige en vaardige schipper Eric incluis. En dus helemaal niet erg dat door een gestremde brug niet de hele tocht kon worden gedaan. Zo houden we nog iets te goed, voor de eerstvolgende verjaardag.

We hebben gevaren met Rederij Loenen aan de Vecht 

Foto's (c) Bas Griffioen, ANP, privébezit 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in