Voor wie morgen, met International Sushi Day zich wil vergrijpen aan sushi, Nouveau maakte een short-list van de meest luxe sushi spots in eigen land, Europa en iets daar buiten. Geen ''all you can eat'', wél de lekkerste sushi in de meest mooie ambiance. Precies zoals je het wil hebben. 

#1 Blue Ribbon Sushi Bar, New York 

In New York is is de sushi eetcultuur still going strong! Er zijn dan ook veel, heel veel goede sushi spots. Máár als je echt goede sushi (en sake) wilt eten, mag je Blue Ribbon Sushi niet overslaan. Reserveren is niet mogelijk, het is er altijd packed dus het is een kwestie van geluk hebben. Maar als je er dan zit, eet je de sushi-sterren van de hemel. Niet goedkoop, wél heul lekker. 

Article continues after the ad

#2 Koy Shunka, Barcelona 

Met een naam die zich vertaalt als ‘intense seizoenssmaak’, is dit restaurant in hartje Barcelona een fijnproever pur sang! Goed om te weten: het is noodzakelijk om van tevoren te reserveren. De kunst om een tafel te vinden? Zondagavond is de beste dag om een plekje te krijgen. Probeer aan de bar te zitten, want het is de beste manier om van de culinaire show aan de frontlinie te genieten. Kun je ook meteen sushi-stukken van het menu proeven op aanbeveling van de kok. Win-win 

#3 The Sushi Club, Berlijn 

Veel verschillende, lekkere sushi? Check. Leuk, hip volk? Check. Mooie setting en goede sfeer? Check. Kortom: all you need zónder all you can eat, dan dan weer wel. Are you ready to join this sushi club

#4 IZAKAYA Asian Kitchen & Bar, Amsterdam 

Voor sushi in Amsterdam moet je bij IZAKYA zijn: een ‘urban chic’ sushi-hotspot in De Pijp. Verwacht inventieve en extravagante Japanse kookkunsten, soms puur Japans, soms met een Zuid-Amerikaanse twist. Naast sushi en sake is er ook een fijn menu met lekkere (en fotogenieke) cocktails. Eet je ten tijden van de zomer liever in het park of thuis met een club vriendinnen? Dan is er de Sushi-box met alle ingrediënten om in een handomdraai zelf de beste sushi op tafel of picknickkleed te toveren. P.S. IZAKAYA zit óók in Ibiza, Hamburg en München. 

#5 Konnichi Wa, Utrecht 

Bij Konnichi Wa (hallo in het Japan, red) mengen ze Japanse tradities met moderne smaken en bereidingen waarbij de chefs zoveel mogelijk lokale producten gebruiken. Traditie meest toekomst! Je geniet er van een sushi van wereldniveau. Absolute aanrader: de Konnichi Wa classic rolls, chef's special.  Ook leuk: er worden op verzoek heuse (privé)sushi-workshops gegeven.

#6 Miss KO, Parijs 

Hou je van sushi (en ander lekker Aziatisch voer) én design? Dan is Miss KO jouw go to! Bij deze sushi-tent nieuwe stijl is elke hap een feestje. Werkelijk alle sushi is om te smullen, al is de Rainbow Samouraï sushi-roll (met zalm, mango en avocado) onze lieveling. Plus: een Instagram-foto is er zó gemaakt.

#07 Sukiyabashi Jiro, Tokio 

Last but not least: Sukiyabashi Jiro We kennen Jiro natuurlijk allemaal van de documentaire Jiro Dreams of Sushi uit 2012. In de docu wordt Jiro, eigenaar van het bekendste sushirestaurant ter wereld (!), op de voet gevolgd. Je ziet het restaurant, hoe het er aan toe gaat en natuurlijk hoe de sushi wordt gemaakt. We zijn inmiddels zeven jaar verder maar Jiro is nog steeds de man, als het om sushi gaat. Voor op je must-visti-list. P.S. heb je documentaire helemaal gemist? Check Netflix. 

Beeld: iStock, Instagram 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in