Natuurlijk, het gaat om de cocktails, maar het oog wil ook wat. Daarom: dit zijn de 5 cocktailbars die in november een Entree Award krijgen, een prijs voor nieuwe of vernieuwde horecabedrijven.

The Stockroom - Groningen 

Ergens in de Oosterstraat is The Stockroom gevestigd, een uniek concept voor Groningen: een verstopte bar. The Stockroom is een cocktailbar in de stijl van de Britse dramaserie Peaky Blinders. De sfeer van de Amerikaanse jaren twintig, waar bars tijdens de drooglegging kroegen werden weggestopt in achterkamertjes. Er zijn vijf 'afdelingen': een industrieel magazijn bij de ingang, een roaring twenties-bar, een lounge, een groen gedeelte en een kelder voor de allermooiste spirits en champagnes. High-end cocktails with a no-nonsense classic approach.

Article continues after the ad

Super Lyan - Amsterdam

In een 17e-eeuws pand in hartje Amsterdam is Super Lyan een buurtcocktailbar waar je de hele dag terecht kunt voor stevige koffie, vegan donuts, brunch en hapjes, en vervolgens voor cocktails, bier, wijn en bitterballen tot diep in de avond. Elke dag open, vanaf zeven uur 's ochtends.

Bricks Hooch & Brew - Den Haag 

Volgens tijdschrift Esquire is het Haagse Bricks de beste cocktailbar. 'Het is een bar waar je in eerste instantie misschien langsloopt, maar als je er eenmaal zit verdraaid lastig weer weggaat.' Bartender Edsun 'Sir Eddy' Trenidad is de eigenaar van deze stoere bar, die het pand deelt met restaurant Meatcave. Er is geen kaart. Je bezoek begint met drie vragen: wat wil je, waar heb je trek in en wat drink je normaal? Ga dit avontuur gewoon aan, Sir Eddy weet precies wat hij doet.

The Jitterbug Saloon - Amsterdam

Gedimd licht, een interieur met veel hout, een relaxte sfeer en elke zondag jazz. Ook kun je er spelletjes spelen. Dat verlang je van een saloon. De Jitterbug Saloon is het jongere zusje van het bekende Tales & Spirits. Place to be voor die regenachtige zondag.

Rum Club - Utrecht 

No worries, ze schenken hier niet alleen maar rum. Rum staat voor Wes Schreutelkamp, eigenaar van de Rum Club, voor 'een gevoel. Van warmte, zomer, gezelligheid, caribisch, strand. Saamhorigheid.'  Uiteraard hebben ze er wel zo'n 271 op de bar staan, want ze horen er wèl bij in deze bar i in een Utrechtse werfkelder. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in