Wat een timing!

Mocht je voor de komende prachtige dagen nog een leuk adresje zoeken: Nederland heeft een kersvers uitgeroepen nieuw 'Beste Terras'. Dus dan weet je dat je goed zit.

Gisteren werden in Utrecht de Gault&Millau Awards 2022 uitgedeeld en naast dat daar natuurlijk allerlei fijne adresjes uit rolden (Tres Rotterdam bijvoorbeeld en De Juwelier) werd daar ook een terrasprijs uitgereikt... 

Het terras van het jaar ligt in... Noorden, Zuid-Holland. Denk: dichtbij Vinkeveen, in de driehoek Amstelveen, Alphen aan den Rijn en Utrecht. Om precies te zijn is het terras van Hotel Restaurant De Watergeus.

Article continues after the ad

De naam zegt het al: je zit er heerlijk aan het water van de Nieuwkoopse Plassen (altijd goed in het voorjaar), geniet van een prachtig uitzicht op een en al natuur (watervogels, wuivend riet) én je kunt er nog heel lekker eten ook. Het terras is ruim, maar voelt intiem. En als je een tafeltje reserveert bij het restaurant en het mooi weer is, krijg je standaard een plekje buiten. Zouden wij ook doen, als we zo'n mooi plekje hadden.

Ook leuk: bij het hotel kun je een fluistersloep huren inclusief picknickmand om zelf de omgeving te verkennen. Of je gaat lekker lunchen op dat bekroonde terras en vaart daarna een mooie route met een borrelplank aan boord.

Mocht je nog een uitje zoeken in de komende dagen, dan weet je waar je zijn moet.

Beeld: De Watergeus

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in