Inclusief butler, huishoudster en privékok– the works!

Er altijd al van gedroomd een dagje te leven als een vorst? Het Waldorf Astoria Amsterdam biedt vanaf 1 september 2020 een verblijf aan in The Mayor’s Residence. En dat is niet mis: je overnacht namelijk in een privépaleis dat plaats biedt aan ruim 15 gasten. Je hebt drie verdiepingen met negen grote kamers en suites tot je beschikking.

Article continues after the ad

Waldorf Astoria Amsterdam kijkt uit op de befaamde Herengracht en bestaat uit zes historische grachtenpanden die in de 17de eeuw eigendom waren van Amsterdams’ meest vermogende handelaren.

The Mayor’s Residence werd gebouwd in 1665 voor Hendrik Hooft, de meest invloedrijke burgemeester die deze tijd kende. Dit paleis is meermaals volledig naar eigen stijl gedecoreerd, onder andere door de vrouw van Hendrik, Maria Hooft, en in 1870 door de familie De Wildt.

Het stadspaleis heeft veel van deze originele Rococo kenmerken weten te behouden en is daarmee een architectonisch meesterwerk.

The Mayor’s Residence is gevestigd in één van de zes paleizen van Waldorf Astoria Amsterdam. Privédiners kunnen geserveerd worden (voor alle gasten) in de intieme dinerruimte.

De Signature Suite, voorheen de Van Loon Suite van het hotel, heeft een prachtig uitzicht over de Herengracht, een Neorenaissance interieur en originele architectonische kenmerken, waaronder een 17-eeuwse wenteltrap.

Het grachtenpaleis reserveer je inclusief een butler, conciërge, huishoudster, privékok en 1000 euro tegoed voor hapjes en drankjes.

Als gast van The Mayor’s Residence krijg je bovendien exclusieve toegang tot de Guerlain Spa (al vier jaar achter elkaar bekroond met de World Luxury Spa Award) met daarbij een onbeperkt aantal behandelingen en massages. 

Kost dat nog? Vanaf € 24.450 kun je een overnachting boeken in de The Mayor’s Residence, dat het daarmee het duurste hotelverblijf van Nederland biedt. Mocht je het nog verder willen uitbreiden omdat Amsterdam, het hotel, de spa en de tuin niet genoeg zijn, dan kun je zelfs een helikopter bijboeken om naar Zeeland te chopperen, om samen met sterrenchef Sidney Schutte oesters te gaan plukken. 

Foto's © Alexander Sporre / Waldorf Astoria Amsterdam

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in