Geen stad zo verrassend als het creatieve Rotterdam, waar saaie naoorlogse gebouwen steeds vaker spannende hotspots worden.

Als rasechte Rotterdamse die al ruim twintig jaar met meer dan veel plezier in Amsterdam woont, springt mijn hart nog altijd even op als mijn geboortestad wordt genoemd. En als ik er ben, bloeit de liefde altijd weer op en besteed ik daarna vaak wat uurtjes op Funda. Fijne stad, goed volk en wat me steeds verrast, is dat de naoorlogse gebouwen uit mijn jeugd, die vaak niet uitblonken in schoonheid, inmiddels niet weg te denken monumenten zijn. Die fancy bestemmingen krijgen.

Monument

Zoals het Slaakhuys in Kralingen, net buiten het centrum van de stad, op de Slaak. Ruim twee jaar is er gewerkt aan de restauratie, renovatie en uitbreiding. Het rijksmonument werd voor een deel al in gebruik genomen door een supermarkt in de voormalige drukkerij van dagblad ‘het Vrije Volk’ en nu heeft ook de rest een nieuwe bestemming gekregen. 

Article continues after the ad

The Slaak

Het is nu een design boutique hotel onder het Tribute Portfolio-label van Marriott Hotels. The Slaak Rotterdam heeft 74 ruime hotelkamers, restaurant & bar Didot34, twee vergaderruimtes en fitness Studio34. Onder het hotel en de supermarkt bevindt zich een openbare parkeergarage. Geheel in lijn met de architectuur van het pand uit 1954, is de fifties stijl doorgevoerd in het interieur. Afwisselende kleuren, behang met prints en het gebruik van materialen als marmer, messing en hout geven een gevoel van warmte en luxe.

Chique hang-out

Ook als je er niet logeert, kun je er genieten van de sfeer en ontbijt, lunch, diner en borrel in Restaurant & Bar Didot. De directie is trots: ‘We vinden het geweldig dat we op deze plek een beeldbepalend gebouw als het Slaakhuys in ere hebben kunnen herstellen. We zien het als een eervolle toevoeging en nieuwe hotspot voor de stad Rotterdam.’ 

Om de hoek bij mijn geboorteplek, ik ga er zeker naartoe, maak ik daarna een trip down memory lane in de buurt.

Beeld: Frame Vastgoed

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in