Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Deze nonnen willen graag van 20.000 flessen wijn af

We gaan ervan uit dat het goddelijke wijn is! De nonnen van de Norbertinessenpriorij Sint-Catharinadal in Oosterhout zitten met de handen in het haar. En met een overschot van 20.000 flessen wijn. Het betreft een groot deel van de jaarlijkse productie, die eigenlijk door KLM afgenomen zou worden,...

Deze nonnen willen graag van 20.000 flessen wijn af

We gaan ervan uit dat het goddelijke wijn is!

De nonnen van de Norbertinessenpriorij Sint-Catharinadal in Oosterhout zitten met de handen in het haar. En met een overschot van 20.000 flessen wijn.

Het betreft een groot deel van de jaarlijkse productie, die eigenlijk door KLM afgenomen zou worden, maar door de coronacrisis ging dat niet door. Daarom is de wijn, normaal gesproken niet te koop voor particulieren, nu eenmalig wel verkrijgbaar.

De aangeplante druivensoorten zijn: Chardonnay, Pinot Gris, Pinot Blanc, Pinot Noir, Auxerrois en Gamay. Van deze druiven worden vooral witte wijnen gemaakt. De Pinot Noir en Gamay worden gebruikt voor een licht gekleurde Rosé, zoals in de Provence.

De wijngaard van het Catharinadomein is 7,5 hectare groot (zo’n tien voetbalvelden). De voorraad moet weg, om ruimte te maken voor de nieuwe oogst.

Foto (c) Norbertinessenpriorij Sint-Catharinadal

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in