Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De nieuwe winkel van Dior in Parijs is dreamy!

De renovatie duurde twee jaar, maar dan heb je ook wat. Christian Dior werd er in 1946 verliefd op, het hôtel particulier aan 30 Montaigne in Parijs. Na 75 jaar was het pand wel aan een opknapbeurt toe en de renovatie stelt niet teleur. Het is een ware lifestylebeleving geworden, waar je de gesch...

De nieuwe winkel van Dior in Parijs is dreamy!

De renovatie duurde twee jaar, maar dan heb je ook wat.

Christian Dior werd er in 1946 verliefd op, het hôtel particulier aan 30 Montaigne in Parijs. Na 75 jaar was het pand wel aan een opknapbeurt toe en de renovatie stelt niet teleur.

Het is een ware lifestylebeleving geworden, waar je de geschiedenis van Dior terugvindt, maar uiteraard ook gewoon kunt shoppen.

"Het doet me groot genoegen en het geeft me grote trots om deze buitengewone droom waarheid te zien worden," zegt Pietro Beccari, chairman and CEO of Christian Dior Couture.

"Het is niet zozeer een heropening van het gebouw, maar meer een heel nieuwe kijk op ons DNA...

... een ruimte waarin dromen de vrije loop kunnen krijgen en nieuwe geschiedenis kan worden geschreven."

Het nieuwe pand biedt 10.000 vierkante meter aan 'beleving', niet alleen in fashion, maar ook op het gebied van gastronomie en kunst.

Zo is er een galerie, gewijd aan Christians eerste roeping: hij had een kunsthandel voor hij de mode inging.

Er zijn twee restaurants, Le Restaurant Monsieur Dior...

...en La Pâtisserie Dior, beiden geleid door Franse chef Jean Imbert. 

In het gebouw zijn ook drie binnentuinen te vinden, van landscape designer Peter Wirtz and architect Peter Marino. En vanuit La Suite Dior kunnen gasten wanneer ze dat willen, rechtstreeks toegang krijgen tot de winkel.   

Foto's (c) Dior

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in