Guinness World Record in aantocht!  

De recordpoging van De Daltons in Voorthuizen om de duurste hamburger ter wereld te maken, is geslaagd. Dat is het oordeel van de aanwezige jury, die een voorlopig certificaat heeft uitgereikt aan eigenaar Robbert Jan de Veen.

Wereldrecord

Het bewijsmateriaal is samen met het juryrapport ingediend bij Guinness World Records, die moet besluiten of er een permanent certificaat mag worden uitgereikt.

Article continues after the ad

De hamburger waarmee De Daltons het wereldrecord (vermoedelijk) mee heeft binnengehaald, is The Golden Boy.

Goed doel

Die kost 5000 euro, het eerste exemplaar werd gekocht door sauzenfabrikant Remia. Voorzitter Robèr Willemse van Koninklijke Horeca Nederland mocht de burger opeten, omdat hij zich zo heeft ingespannen om de horeca de afgelopen anderhalf jaar overeind te houden. De opbrengst gaat naar de Voedselbank.

Burger met Beluga

Wat moet je in vredesnaam tussen twee broodjeshelften stoppen om aan die 5000 euro te komen? De Veen gebruikt honderd procent Wagyu A5-vlees, waarna de luxe delicatessen zich opstapelen: Beluga kaviaar, king crab, Spaanse Paleta Ibérico, witte truffel, Engelse cheddar van Wyke Farms, barbecuesaus gemaakt met Kopi Luwak koffie en Schotse Macallan-whisky.

Ook het hamburgerbroodje maakt hij zelf, met Dom Pérignon champagnedeeg. Als laatste wordt de burger belegd met bladgoud en kort gerookt met door whisky geïmpregneerde rook. As you do.  

Voedselbank

"Het is natuurlijk gek om 5000 euro voor een burger te betalen”, zegt de hamburgerchef. "Maar het is nog gekker dat in Nederland dit jaar meer dan 160 duizend mensen gebruikmaken van de Voedselbank, een toename van 7 procent. Daar wilden we aandacht voor vragen." En wat Internationale publiciteit is uiteraard ook niet verkeerd.

Foto © The Daltons Voorthuizen  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in