Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De 7 mooiste restaurants van Europa

Het oog wil ook wat, als je uit eten gaat. Er zijn van die restaurants waar je niet alleen heel lekker kunt eten, maar ook je ogen uitkijkt of je even in een andere wereld waant. Het zijn meestal geen etablissementen met een Michelin-ster, maar ze blinken op hun eigen manier uit in gastvrijheid e...

De 7 mooiste restaurants van Europa

Het oog wil ook wat, als je uit eten gaat.

Er zijn van die restaurants waar je niet alleen heel lekker kunt eten, maar ook je ogen uitkijkt of je even in een andere wereld waant. Het zijn meestal geen etablissementen met een Michelin-ster, maar ze blinken op hun eigen manier uit in gastvrijheid en sfeer. We zetten zeven aanraders voor op een rij. Bon appetit!

Bar Shuka in Frankfurt

Een vleugje Tel Aviv in Duitsland, qua keuken geïnspireerd op Ottolenghi en wat betreft de aankleding een feest in blauw, oranje en groen.

Quadri Restaurant in Venetië

Dit Grand Café bestaat al sinds 1775,  Lord Byron, Alexandre Dumas en Marcel Proust schoven hier allemaal aan. Het decor heeft een upgrade gekregen, maar het lijkt toch alsof je nog altijd tussen het 16de eeuwse brokaatbehang zit.  

Carbón in Parijs

Waar vind je een Argentijnse parrilla in Parijs? In de Marais. Vrijwel alles komt van een met eikenhout gestookte grill en alles aan dit restaurant (en de kaart) ademt Argentinië uit. Máxima, als je meeleest – aanrader.

El Portalon, Ibiza

In een 600 jaar oud palazzo in Dalt Vila zit het restaurant van foodie-fenomeen Anne Sijmonsbergen, bekend van haar kookboek Eivissa. Je eet het mooist op de binnenplaats, in de schaduw van de druivenranken en de jasmijn.

Wanda Café Optimista, Madrid

Modern Spanje, vol kleur en levenslust, zet de toon in dit café-restaurant met een progressieve kaart vol lekkere tofuburgers met bietjeshummus. Na zonsondergang wordt het er iets minder gezond en stromen de cocktails rijkelijk. Zeer Instagrammable qua sfeer en uitstraling.

Lily of the Valley Café, Parijs

Als Alice in Wonderland iets was begonnen in een klassieke Engelse tuin, zou het er zo uit hebben gezien als deze hippe koffie- en tearoom waarvan zelfs de taartjes beeldschoon zijn aangekleed. Chocolade-geroosterde yerba mate, anyone?

Bar Central, Stockholm

Groen. Cool. Gespecialiseerd in obscure biertjes. Op de kaart gefrituurd Hongaars platbrood en Thüringer worstjes. Een soort New Nordic dat welwillend kijkt naar iets zuidelijker liggend Europa. Statement restaurant dat in eerste instantie eenvoudig ingericht lijkt, maar waar je steeds meer ziet als je er eenmaal zit.