Hier vind je 's werelds eerste Dior Spa.

Het is luxe in het kwadraat, het nieuwe Cheval Blanc Paris. Dit hotel herbergt de eerste Dior Spa ter wereld, de menukaart is er eentje met Michelinsterren en je hebt uitzicht over de Seine.

Article continues after the ad

Een standaard kamer kost 1100 euro, maar dan heb je ook wat: je logeert op loopafstand van de Notre Dame en Arc de Triomphe, pal bij Pont Neuf in de historische wijk La Samaritaine en uitzicht op de Eiffeltoren.

Het gebouw is 16 jaar (!) gesloten geweest, van dak tot kelder gerenoveerd en deze week weer geopend.

Het is hotel is ingericht door Amerikaanse binnenhuisarchitect Peter Marino die zegt: "Ik wil dat je het gevoel hebt in je appartement in Parijs te zitten als je hier verblijft."

In het hotel bevinden zich 72 kamers, die op de bovenste verdiepingen zijn suites van 1000 vierkante meter.

Het hotel is gedecoreerd met zo'n 600 werken van schilders, beeldhouwers, lantaarnmakers en textielontwerpers. Je komt er kunst tegen van Sonia Delaunay en Claude Lalanne, sculpturen van Philippe Anthonioz en werk van onder andere Vik Muniz en Laurence Montano.

De lobby is een soort Luxe CS met bling van Tiffany, Chaumet, Bulgari, Fendi, Chanel en Dior. Voor als je opeens zonder diamanten zit, weet je wel?

De uniformen van het personeel zijn ontworpen door Guillaume Henry, artistic director van Patou.

De spa is uitgevoerd in gedempte kleuren.

En zoals het een modern hotel betaamt is er een infinity pool bij de fitness club.

Cheval Blanc Paris telt vier restaurants, waaronder het Italiaanse fine dining Langosteria. Topkok Arnaud Donckele (drie Michelinsterren) houdt de kaart op niveau, de wijnkelder ligt vol zeldzame flessen Cheval Blanc (what else?), Château d’Yquem, Dom Pérignon en Hennessy.

Maar er zijn ook iets informelere plekken om even neer te strijken voor een hapje. 

Cheval Blanc Paris is het eerste stadshotel van luxecongolomeraat LVMH, ook eigenaar van meer 'landelijke' pareltjes als Belmond and White 1921, Cheval Blanc Randheli, Cheval Blanc St. Barth en Cheval Blanc St. Tropez.

Foto's (c) Cheval Blanc Paris 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in