De chef-kok draaide bij niet de minsten mee.

Niet alleen is hun restaurant lekker ruim opgezet (in deze tijden een enorm pré), je bevindt je ook nog eens op een prachtig plekje in Utrecht én wordt compleet in de watten gelegd door een culinair powerkoppel. Maak kennis met een van onze favoriete nieuwe restaurants: Maeve.

Maeve is het kindje van koppel Tommy en Vera, die al jaren ambitieus aan de weg timmeren in de horeca. Zo liepen ze in 2020 samen stage bij één van de beste restaurants ter wereld, het Kopenhaagse Geranium***. Gewoon, bij wijze van research. Chef Tommy stond daarnaast in de keuken bij Hertog Jan*** in Brugge en ons eigen Kasteel Heemstede*.

Article continues after the ad

Maar nu is er dus een eigen restaurant, en wat voor een. In een rijksmonument aan de Kromme Nieuwegracht, vlakbij de Dom, schuif je aan voor de lichte, frisse gerechten van Tommy en de heerlijke wijnen die maître Vera voor je uitkiest.

Momenteel op het menu: zeebaars met pandan, tomaat met bergamot en koudbereide Noordzeekrab met granité van Granny Smit.

Reserveren kan hier.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in