Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Antwerpen hipste wijk? Dat is Het Eilandje!

Kunst, architectuur, kade, fluisteraars – het is er allemaal. 't Eilandje staat in de Leukste Wijken Top 10 van Time To Momo, een stedentripplatform met tips van locals en fervente stedentrippers. Wat is er zoals te beleven op deze hotspot in Antwerpen? Het Eilandje is een gebied in het noorden v...

Antwerpen hipste wijk? Dat is Het Eilandje!

Kunst, architectuur, kade, fluisteraars – het is er allemaal.

't Eilandje staat in de Leukste Wijken Top 10 van Time To Momo, een stedentripplatform met tips van locals en fervente stedentrippers. Wat is er zoals te beleven op deze hotspot in Antwerpen?

Het Eilandje is een gebied in het noorden van de Belgische stad Antwerpen. Het kreeg zijn naam doordat het ooit omsloten was door vlieten en sloten. Inmiddels is het omgeven door de Schelde, dokken en de oude haven.

Het Eilandje wordt gezien als het oudste havengebied van Antwerpen. Tegenwoordig is de scheepvaartactiviteit verder in het noorden geconcentreerd, maar het havengevoel overheerst hier nog steeds. Je vindt er de oude sfeer van de loskade met monumentale pakhuizen, lantaarns, hangars en kasseitjes, maar ook fijne terrasjes en leuke restaurants om lekker te eten - foodies kunnen hier hun hart ophalen

Het Eilandje heeft 3 publiekstrekkers

Het MAS | Museum aan de Stroom.

Prachtig gebouw van 10 verdiepingen, enorme collectie en wisselende tentoonstelling: echt een aanrader (ook voor het uitzicht bovenin).

Het Red Star Line Museum

Tussen 1873 en 1935 was Antwerpen voor meer dan twee miljoen mensen de poort naar een beter leven. De Red Star Line bracht hen vanuit Antwerpen naar New York.

Het museum vertelt het verhaal van deze mensen. Niet in vitrines vol snuisterijen uit de negentiende eeuw of scheepsonderdelen, maar de daadwerkelijke verhalen in woord en beeld.

Het Havenhuis

Een van de beroemdste architectonische hoogstandjes van Antwerpen. In het Havenhuis komen verleden en toekomst van de haven van Antwerpen samen. Het onderste deel was vroeger een  brandweerkazerne die op het uiterste punt van de haven stond. Bij de renovatie is deze prachtige kazerne behouden en nu wordt deze plek als begin van het uitgestrekte havengebied aangeduid. De bovenbouw heeft de vorm van een diamant, ook een belangrijke link met de stad.

En dan nog even dit

De Antwerpse Fluisteraars is een monumentale combinatie van 5 meer dan levensgrote beelden geïnstalleerd op het dak en tegen de gevel van een gerenoveerd pakhuis aan de Godefriduskaai en aan het Willemdok vlak aan het MAS. De Fluisteraar - het beeld opgesteld op het dak van het pakhuis; fluistert persoonlijke en algemene boodschappen die worden opgevangen door het beeld beneden aan het dok. De beelden zijn de geesteskinderen van de Kempense kunstenares Daisy Boman, die met haar universele Bomannetjes geen onbekende is in de kunstwereld. 

Foto's © Visit Antwerpen