De eigenaren van sterrestaurant 212 in Amsterdam openen op 1 juli een restaurant op Curaçao. "De naam, 020, is een verwijzing naar de gezelligheid in Amsterdam," vertelt chef Richard van Oostenbrugge, een van de twee eigenaren die behoren tot de top van de Amsterdamse culinaire wereld.

Het restaurant opent zijn deuren in een oud landhuis aan zee in Willemstad. Van Oostenbrugge en Thomas Groot laten een team van in totaal achttien man, onder wie dertien koks, overvliegen naar het Caraïbisch gebied. Het gehele team is opgeleid in restaurant 212. 

Article continues after the ad

"Zelf houden we onze focus op 212," zo vertelt Van Oostenbrugge aan Misset Horeca.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Five more weeks untill we open @restaurant.020

Een bericht gedeeld door restaurant.020 Curacao (@restaurant.020) op

Menukaart

Op de kaart van 020 tref je vijf voorgerechten en vijf hoofdgerechten en vijf verschillende desserts. Hieruit kun je a la carte een driegangenmenu in de prijscategorie van een Bib Gourmandmenu kiezen. "Verder komen er nog wat specialiteiten op de kaart met grote stukken vlees en vis. De gerechten zijn er net als in 212 licht en fris, we gaan er ook werken met dezelfde sauzen."

Sentosa Resort

Van Oostenbrugge en Groot werden door de eigenaar van het landhuis benaderd om daar een restaurant te beginnen. 

Restaurant 020 zit in Hotel Michael in het Sentosa Resort. Van Oostenbrugge en Groot zijn geen eigenaren van het restaurant, ‘maar het voelt wel zo'. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Its on ☀️

Een bericht gedeeld door restaurant.020 Curacao (@restaurant.020) op

Zitplaatsen rondom de keuken

Restaurant 020 krijgt veertig zitplaatsen in dezelfde setting als restaurant 212; de zitplaatsen zijn gevestigd rondom de keuken.  

Designbureau concrete amsterdam neemt het interieur voor zijn rekening. "Er komen dezelfde meubels is als bij 212. De keuken, van Marrone, wordt er naartoe gevlogen als een soort van bouwpakket. Dan weten we zeker dat we daar goed spul hebben staan. Op dit moment wordt het pand volledig verbouwd," aldus Van Oostenbrugge.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Plates check ✅. Beautiful plates Surface by @sergioherman and @seraxbelgium

Een bericht gedeeld door restaurant.020 Curacao (@restaurant.020) op

Michelinster

Van Oostenbrugge en Groot startten begin 2018 hun eigen restaurant 212. Van Oostenbrugge had bij zijn voormalige werkgever, Restaurant Bord’Eau in Hotel de l’Europe, twee sterren achter zijn naam staan. Thomas Groot was er zijn rechterhand.

Restaurant 212 staat in de Michelingids van 2019 vermeld als nieuwe één sterrestaurant in Nederland. 

Singapore

Van Oostenbrugge en Groot zitten niet bepaald stil, want ze openden een jaar na 212 een nieuw restaurant in Singapore genaamd table65.

Bron: Misset Horeca
Beelden: concrete amsterdam

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in