Hollandse hittegolf still going strong! Terrassen zijn leuk, maar met deze zomerse temperaturen gaan we liever een dagje naar zee. Om uit te waaien én voor het ultieme vakantiegevoel. Nouveau zocht en vond de fijnste strandtenten in eigen land.

Dit zijn dé plekken om van de zon te genieten!

Article continues after the ad

1. Hippie Fish, Zandvoort

Drie woorden: heerlijke, hippe strandtent! Een begrip in Zandvoort en inmiddels ook daarbuiten. Op het menu? Verse vis, van de bbq; van de grill. Wat je maar wil. Ook leuk: het lichte, relaxte en voornamelijk fotogenieke interieur kun je in de meubelloods van Hippie Fish ook zelf aanschaffen. Tot slot: de kaart wisselt regelmatig, dus hoog tijd om weer aan te waaien. 

2. Branding Beachclub, Noordwijk

Denk je aan Noordwijk, dan denk je aan Branding Beachclub. Deze hotspot is een lekkere plek voor een goed ontbijt en gezond voer voor of tijdens een stranddag. Van blueberry pancakes tot aan home made granola met vers fruit, eggs benedict en visplateau’s of veggie bowls. De keuze is reuze! 

3. Key West Beachhouse, Utrecht 

In het midden van het land, nabij de snelweg en in de buurt van de stad: handjes in de lucht voor Key West Beach House mét aangelegd strandje. Het is hier heerlijk toeven met vriendinnen, want er is (meestal) genoeg plek op het grote zonovergoten terras. En als jullie een wandeling willen maken (kan, na een luxe lunch) dan loop je zó het strand op. 

4. Aloha Beach, Wijk aan Zee 

Relax to the max, dat is het credo! Aloha brengt verschillende landen samen, zoals Indonesië, Marokko en Italië. Dus als je zin hebt in een stay cation mét buitenlandse vibes, dan zit je hier goed. What else? Leuk mensen kijken, fijne deuntjes op de achtergrond en een bijzonder goede en vullende lunch. 

5. Heartbreak Hotel, Terschelling (Oosterend)

Terug in de tijd! Waan je even in de jaren vijftig en omring jezelf met Elvis, Elvis, Elvis en andere grootheden uit die o zo leuke tijd. Je moet er wel een boottocht naar Terschelling voor over hebben, maar het is het dubbel en dwars waard. Minder druk, net zo leuk! 

6. Hart Beach, Scheveningen 

Zin in actie met je lief (of sportieve vriendinnen)? Hart Beach is een aangename surfspot aan het strand van Scheveningen. Na een flink potje surfen stil je je dorst en honger met heerlijke juices, bowls, salades en burgers. Hart Beach here we come!

7. Woodstock 69, Bloemendaal

Ken je klassiekers! Woodstuck69 staat al jaren garant voor een megafijne strandtent met dito dansfeestjes. Strijk neer in de rood met wit gestreepte ligstoelen of zoek de schaduw onder een van de gekleurde parasollen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in