Onontdekte schatten, in heel Nederland.

Herfstvakantie in het buitenland zit er dit jaar niet in, maar dat wil niet zeggen dat hier in Nederland niet nog van alles te ontdekken is, als je een paar dagen weg wilt. Zeven pareltjes om een staycation omheen te plannen!

HOGE VELUWE

Miniatuurverblijf

Article continues after the ad

Klein maar fijn zijn de tiny houses bij Droompark De Zanding in Otterlo. Een mini-vakantiehuis, maar van alle gemakken voorzien.

Aan de rand van de Veluwe kom je hier helemaal tot rust. Leuk: ’s avonds kun je barbecueën bij je huisje en tot diep in de nacht bij het knispe­rende houtvuur zitten. En nooit is de Veluwe mooier dan nu.  

Diverse locaties, Droomparken

ZEELAND

Uitwaaien en wijnproeven

Op een van de mooiste locaties in Middelburg kun je bij Vliegend Hert meer leren over wijnen (maar ook over bieren en whisky’s).

Speciaal voor bezoekers wordt de uiterst bijzondere collectie wijnen uit de welf­kelder aangesproken.

Dam 61, Middelburg, Vliegend Hert

WADDEN

Al gehoord van Woolness?

Laat je Waddenweekend in het teken staan van jezelf en boek een Woolness-arrangement. Dan ervaar je hoe het is om in een wolbad te liggen.

Een oud-Texels ritueel en een heel bijzondere ervaring. Relax daarna verder in de geursauna, het zeedamp­stoombad of de high spa. En schuif ’s avonds bij restaurant Gusta aan voor het diner.

Postweg 134, De Cocksdorp. hoteltexel.nl, woolnesstexel.nl

BRABANT

Radio Royaal

Als je in één restaurant in Eindhoven een keer gegeten wilt hebben, dan is het Radio Royaal in het voormalige energiehuis van Philips.

De setting, het eten en de service zijn al jaren zo consistent goed!

Ketelhuisplein 10, Eindhoven. Radio Royaal

OVERIJSSEL

Grandeur

Dit nieuwe Pillowshotel zit in een prachtig oud pand vlak bij Station Zwolle, dat onlangs volledig gerenoveerd is. Neem in de ochtend ruim de tijd voor het ontbijt. Dat is heerlijk en ontzettend uitgebreid!

’s Avonds kun je bij Coperto Restobar ook erg lekker eten, dus na een dag in de stad heb je eigenlijk geen reden meer om het hotel te verlaten.

Stationsweg 9, Zwolle. pillowshotels.com

BRABANT

Oerwoud

Een groene conceptstore waar je niet alleen planten en groene cadeaus (voor jezelf) kunt kopen, maar ook iets kunt drinken.

Probeer buiten de gebruikelijke spitsuren te gaan, want er zijn maar een paar tafeltjes.

Vughtstraat 84, Den Bosch. oerwouddenbosch.nl

LIMBURG

Franse Bistro

De Stenenbrug en Koestraat in Maastricht zijn hard onderweg om de nieuwe ‘it’-straten van de stad te worden. Een favoriet nieuwe restaurant in Maastricht is Le Fernand, Café Manger aan de Stenenbrug.

Met liefde gerund door Fernand en het best te omschrijven als Franse bistro met een moderne touch. Open voor lunch, diner en borrel met op de menukaart heerlijke Franse gerechten, zoals fruits de mer en escargots. Een aanrader!

Stenenbrug 6, Maastricht. lefernand.nl

Nog even dit

Een langere versie van deze reportage heeft eerder in de printeditie van Nouveau gestaan. Ze zijn afkomstig van Anne de Buck van het populaire yourlittleblackbook.me.

Ze is naar 22 van de leukste plekken in Nederland en België gegaan om city guides te maken. In dit boek vind je veel handige lijstjes met reistips dichtbij huis; dé inspiratie om vaker op staycation te gaan. Staycation is uitgegeven door Terra Lannoo.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in