Alle wijzen trekken naar het oosten.

Op de burelen van Nouveau hebben we heel wat oosterlingen rondlopen. Onze hoofdredacteur is een geboren Achterhoeker, dat zal er vast ook iets mee te maken hebben. Hoe het ook zij: we weten hoe fijn het is, daar in het oosten. 

Zin om dat ook eens met eigen ogen (en andere zintuigen) te aanschouwen? Met deze zes eet- en drinktips kom je goed beslagen ten ijs.

Orangerie de Pol (Doetinchem)

Een culinair sprookje in een kas. Je ziet direct dat dit een bijzonder plekje is. Vier keer per jaar verandert het hele menu, en wat je precies krijgt voor lunch of diner blijft desgewenst een grote verrassing. De streek op je bord, dat is nog eens een fijne kennismaking met het oosten.

Article continues after the ad

Boutique Hotel & Brasserie de Heerlyckheid (Bredevoort)

Het middeleeuwse stadje Bredevoort is een pareltje, en natuurlijk zit een hotel/brasserie daar ook in een historisch pand. Maar dan wel midden in de natuur, in het voormalige sanatorium Huize Sint Bernardus. Met fijn terras, Franse keuken met Aziatische twist en natuurlijk ook 21 fijne kamers als je er nog een dagje oosten aan vast wilt plakken.

LEV. by Mike (Winterswijk)

Aan het zogeheten Strandbad in Winterwijk zit je in de zomer met de voetjes in het zand of op het terras en in de winter gezellig binnen. Chef Mike focust zich op kleine gerechten van streekproducten, speciaalbiertjes en topwijnen. Het uitzicht doet de rest.

Restaurant Joann (Enschede)

In een stijlvol en karakteristiek pand in het centrum van Enschede zit deze culinaire parel van Twente. Niet voor niets zoemde het rond dat het restaurant in 2022 zijn eerste Michelinster zou krijgen. Zover bleek het nog niet, maar wat niet is, gaat vast nog komen. Met een leuke open keuken, seizoensgebonden menu's en een fijne, huiselijke sfeer.

Welgelegen (Groenlo)

Bootje varen? Lunchen in de tuin of serre? Eten met kruiden uit de eigen kas? Het klinkt allemaal heerlijk, en dat is het hier ook echt. Een oase van rust in een toch al fijne, groene streek. Zeker een bezoekje waard.

Restaurant | Hotel Karels (Braamt)

Een heerlijk kerkdorp met een pittoresk hotel. Waar je ook nog eens echt fijn kunt eten. Het menu wordt redelijk spannend gehouden, de vibe is 'huiskamerrestaurant' en de waterrijke omgeving leent zich uitstekend voor wandelingen en fietstochten.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in