Een nachtje Nederland is altijd een goed idee.

Op zoek naar jouw volgende uitje? Wat dacht je van een nachtje weg in eigen land, maar dan nét even iets origineler dan gemiddeld. In deze zes designhotels kun je heerlijk slapen en stedentrippen, maar gun je je oog ook wat.

Mother Goose (Utrecht)

Het pand van hotel Mother Goose heeft meerdere gestaltes gehad. Tot de opening van het hotel was het zelfs een tijdje bezet door krakers. Die hele geschiedenis is terug te zien in het pand (in positieve zin), dat 23 kamers telt en per verdieping een ander thema heeft. 

Article continues after the ad

Faralda Crane Hotel (Amsterdam)

Op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord vind je Faralda, waar je kunt overnachten op grote hoogte. Jawel: het hotel zit in een hijskraan. Het uitzicht is spectaculair, je overnacht anders dan je gewend bent (de panoramalift alleen al!) en op het bovendek zit een spa. Niet voor hoogtevrezers.

Voco (Den Haag)

Dit moderne hotel is gevestigd in een prachtig voormalig bankgebouw in het Koninklijk Kwartier. Winkels, musea, het ambassadegebied en het Vredespaleis liggen allemaal op loopafstand en met de tram sta je in een mum van tijd op het strand. Ook fijn: de eigen cocktailbar Ultramarijn waar wij hier al over schreven.

Ibis Styles (Arnhem)

Nieuw in het Nederlandse aanbod, dit hotel waar mode en design centraal staan. Dat betekent stijlvolle kamers, maar ook een lobby, restaurant en bar die er mogen wezen. Met een huurfiets van het hotel sta je zo op nationaal park De Hoge Veluwe.

BOAT&CO (Amsterdam)

Hotel BOAT&CO ligt aan het IJ en biedt kamers met een eigen keuken en een woonkamer. Een huis weg van thuis dus. Met een hotelfiets ontdek je de hoofdstad, of je blijft lekker bij het water hangen. Het eigen restaurant Vessel is ook een aanrader.

Room Mate Bruno (Rotterdam)

Overnachten in een historisch theepakhuis van de VOC middenin Rotterdam. Je zit hier op de Kop van Zuid, sowieso een van de mooiste plekken van de stad waar bovendien lekker veel te doen en zien is. Zeker op architectureel gebied. Ook leuk: de Foodhallen liggen in hetzelfde pand.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in