Corona-silver lining: eten afhalen was nog nooit zó lekker.

We konden ons er een jaar geleden nog maar weinig bij voorstellen: een meergangenmaal van een fijn restaurant eten aan onze eigen keukentafel. Maar such is de werkelijkheid anno 2020. En met een paar fijne kaarsen en je mooiste bordjes maak je er thuis een feest van. 

Deze week tippen we je in elk geval deze vijf toprestaurants met heerlijke afhaalopties.

1 – Coulisse (Amsterdam)

Article continues after the ad

Een parel in de culinaire kroon van de hoofdstad, en eentje die door een opening in juni nog niet iedereen heeft kunnen bezoeken. Gelukkig bieden ze op zaterdagen en zondagen ook een At Home-menu van topklasse: een wisselend driegangenmenu waar je thuis alleen nog de laatste hand aan hoeft te leggen. Een voorbeeld: vorig weekend bestond het menu uit een salade van ushi kuri pompoen met bergamot, shiso en huisgemaakte verse kaas, een clam chowder met in kombu gepekelde kabeljauw, Zeeuwse mosselen en zeemelde, een broodje en koffie-ijs met een custard van duindoornbes en kardamon-sesam crumble.

Bestellen doe je hier.

2 – Chefs Table on Tour (Rotterdam)

Het terrein van Excelsior Rotterdam, wij komen er niet wekelijks. Maar dankzij topchefs Fred Mustert**, Erik van Loo**, Mario Ridder* en Jos Grootscholten* nu wél, want zij bouwden hun tour om naar een drive-thru waar je elk weekend zelf een exclusief diner samenstelt uit acht beschikbare gerechten (aan te vullen met oesters, kaviaar en ander naars). Coquilles, Bresse-kip, kreeftensoep... yum.

Bestellen doe je hier.

3 – Bruut (Enschede)

Na een verwoestende brand moest Bruut in januari dicht, om in coronatijden weer te openen. Dat doen ze met een klapper van een zelf samen te stellen driegangenmenu dat je op donderdag, vrijdag en zaterdag af kunt halen in Enschede. Zelf tover je thuis bijvoorbeeld een steak tartare, kreeftenbisque en bordalou met stoofpeer op je bord. Of je bestelt de 'Bruut de Mer' voor twee.

Bestellen doe je hier.

4 – De Nederlanden* (Vreeland)

Wil je nóg meer restaurantgevoel thuis, dan biedt De Nederlanden tafeltje dekje. Je bestelt een diner (of lunch!) to go en je keukentafel wordt net zo aangekleed als in het restaurant. Nog leuker: alles wat op tafel gezet wordt, blijft ook bij je thuis achter. Voor toekomstige thuisdiners. Ook leuk voor de afhalers: de oesterproeverij van twaalf oesters mét flesje champagne.

Bestellen doe je hier.

5 – Zarzo* (Eindhoven)

De keuze is reuze in Eindhoven, waar restaurant Zarzo met een complete bestelkaart komt én zelfs al een pre-orderoptie heeft voor een kerstdiner. Ga voor een tapasmenu of stel je eigen favoriete combinatie samen (Pekingeend en paat negra, why not?) en geniet thuis van je originele menu. Er is zelfs een kindermenu beschikbaar.

Bestellen doe je hier.

Iets om naar uit te kijken deze week.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in