Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 restaurants waar je lekker wild kunt eten

5 restaurants waar je lekker wild kunt eten

Vegetariërs, sla dit maar even over…

In deze tijd van het jaar gaat er niets boven een lekkere boswandeling: mooie herfstkleuren, spinnenwebben vol druppels en knisperende blaadjes onder je voeten.

En daarna lekker opwarmen bij een open haard en op culinaire wijze het wildseizoen vieren. Bij de meeste restaurants begint het wildseizoen in oktober, wanneer de jacht op fazant en haas wordt geopend. Het wildseizoen eindigt op tweede kerstdag. 

Planken Wambuis

Op de Veluwe vind je Planken Wambuis, een nostalgische herberg uit 1926. Het is een van de bekendste wildrestaurants van Nederland. De chef werkt met verse biologische ingrediënten van het seizoen, en met producten uit de streek. Bij Planken wambuis kun je dus eten ín en úít de natuur.

De Steenen Tafel

De Steenen Tafel ligt op het hoogste punt van Arnhem, in een serre die is aangebouwd aan een nog functionerende watertoren. Het wild dat nu geserveerd wordt, komt uitsluitend van de Veluwe en uit de Ooijpolder en is professioneel geschoten door persoonlijk bekende jagers.

Wildproeverij

Ben je niet zo bekend met wild, maar wil je er meer over weten, dan kun je terecht bij de Wildproeverij, actief op verschillende locaties op de Veluwe, hoofdzakelijk tussen Ermelo, Epe en Apeldoorn. Het draait niet alleen om wild eten, maar ook om het ontdekken van de wereld die schuil gaat achter het Veluws Wild en deze 'wildbeleving' gaat er behoorlijk, euh, transparant aan toe.

7enden Hemel

Kwartel, wildbouillon, stoofpotje, patrijs: bij de 7enden Hemel in Den Bosch hebben ze een echte wildkaart met ruime keuze.

De Oase

In het Overijsselse Zalk staat De Oase waar vanaf 30 oktober tot 31 december gerechten als wildpastei, hert, zwijn en gevogelte op het menu staat.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in