Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 must-eat restaurants in Europa

Al is het maar eens in je leven!  Op zich kun je natuurlijk ook goddelijk eten in een bouwkeet, het draait in een restaurant natuurlijk vooral om de kok. Maar het oog wil ook wat en Instagram eet tegenwoordig eveneens mee, vandaar dus: vijf restaurants waar je lekker kunt eten én er buitengewoon ...

5 must-eat restaurants in Europa

Al is het maar eens in je leven! 

Op zich kun je natuurlijk ook goddelijk eten in een bouwkeet, het draait in een restaurant natuurlijk vooral om de kok. Maar het oog wil ook wat en Instagram eet tegenwoordig eveneens mee, vandaar dus: vijf restaurants waar je lekker kunt eten én er buitengewoon design dan wel fashionable bij zit.

Italië: Ristorante Cavallino

Een stukje buiten Modena in Maranello vind je de oude kantine van Ferrari, tegenwoordig een restaurant dat uitbundig knipoogt naar het automerk.

In de keuken staat Massimo Bottura, op de kaart veel streekgerechten waaronder dit 'doosje' van Parmezaanse kaas en een must-eat: pasta met ham uit de oven, gedecoreerd met eetbaar bladzilver.

Denemarken: Lyst

Lyst, zo'n veertig minuten rijden ten zuiden van Aarhus, is het soort restaurant waar foodies graag voor omrijden. Het bevindt zich op de eerste verdieping van het Fjordenhus, een 'gesamtkunstwerk' van architecten en kunstenaars.

Het ligt totaal uit de route en zit altijd vol: het proefmenu is hier een beleving in de vorm van 20 gangen minismaakspektakels. Denk aan The Alchemist in Kopenhagen (zes uur culinair spektakel en milieukritiek verpakt in vijftig gangen verdeelt over vijf kamers), maar dan iets, euh,  overzichtelijker.  

Duitsland: Céu Dining

Wederom een voormalige kantine, ditmaal in Leipzig. Céu Dining is een van de laatste ontwerpen die de wereldberoemde Braziliaanse architect Oscar Niemeyer schetste voor hij op zijn 104de overleed.

Het restaurant was ooit de bedrijfskantine van kraanfabrikant Koehne en is nu een enorme globe met twee etages die uitzicht bieden over de stad en op de hemel (Céu is hemel in het Portugees).

In de keuken staat Tibor Herzigkeit die op het dak van het aangrenzende gebouw een moestuin heeft en bekend staat om zijn 'de wereld rond in tien groentegerechten' menu's. Geen socials, toch volgeboekt: in september kun je reserveren voor 'ergens in 2023'.   

Spanje: Botànic

Op Mallorca vind je Botànic in een 16de eeuws herenhuis waarin de natuur haar gang mag gaan. Klimop kruipt langs de muren, hangplanten chillen om de kroonluchters – het is er sprookjesachtig.

In de keuken staat Andrés Benitez die gezond eten onherkenbaar maakt: gestoomde avocado op een kussen van pompoenpuree, broccoli en grapefruit is bijvoorbeeld een van zijn beeldige vitaminebommen en hij is ook vermaard om zijn wraps met sla.

Duitsland: Bar Shuka

Tel Aviv is zo'n beetje de smaakhoofdstad van de Levant en de moderne Israëlische keuken beheerst de kaart van Bar Shuka in het Bahnhofsviertel in Frankfurt.

In deze hotspot voor foodies (het is er niet heel chic of peperduur, wel is het een van de meest ge-Instagramde hotspots) waan je je even in Tel Aviv: warme kleuren, Urban Midden-Oosten, het woord voor vriendschap in het Arabisch en Israëlisch aan de muur – het is er een levendige boel met een kaart waarvan je eigenlijk álles wilt proberen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in