Aankomende week is het weer Paris Fashion Week! En als je toch in Parijs bent, wil je natuurlijk het liefst een hotel met uitzicht op het landmark der landmarks: De Eiffeltoren. Bij deze 5 hotels zit je dan helemaal goed.

1. Hotel Montaigne

Article continues after the ad

Met 5 sterren in Parijs’ 8ste arrondissement staat het Hotel Montaigne midden tussen veel populaire musea, theaters en boutiques. Verwacht veel marmer en abstracte patronen en een uitzicht om van te smullen.

6 Avenue Montaigne; montaigne-hotel.com

2. Shangi-La

Op minder dan een halve kilometer ligt een van Parijs’ meest luxe hotels: Het Shangri-La. Napoléon Bonaparte’s neef woonde er, wat wellicht iets verklaart over de grandeur van het gebouw. Bladgoud en brons schitteren je tegemoet én je kan de Eiffeltoren bijna aanraken.

10 Avenue d’Iéna; shangri-la.com

3. La Bourdonnais

Ogh, we zijn zo dol op de boutiquehotels in de franse lichtstad. De kamers van La Bourdonnais zijn geïnspireerd op de reizen van Bertrand-François Mahé de La Bourdonnais, een luitenant van de Franse Oost Indische Compagnie.

Dat zie je terug in de vele antieke globes en reisboeken. Verder veel stemmig bruin en oranje. Vanaf de hoger gelegen kamers heb je een prachtig uitzicht op de Eiffeltoren.

111–113 Avenue de la Bourdonnais; hotellabourdonnais.com

Lees ook: De 7 meest stylish restaurants in Parijs waar je geweest wil zijn.

4. San Régis

Het hotel San Régis biedt het béste uitzicht op de Eiffeltoren vanaf de privé-terrassen van de Deluxe Junior Suites. Dit sjieke hotel in het Champs Elysées district is zo stijlvol als het maar kan.

Een aanrader, maar dan dus wel in één van die suites met ongeëvenaard uitzicht.

12 rue Jean Goujon; hotel-sanregis.fr

5. Pensinsula Paris

Niet alleen de Eiffeltoren, maar vanuit het Peninsula Parijs heb je een uitzicht over héél de stad. Dit elegante hotel staat in één van onze favoriete straten van de stad. Avenue Kléber.

Gaat dat zien!

19 Avenue Kléber; paris.peninsula.com

Bron: Architectural Digest. Beeld: Shangri-La Paris

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in