Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 bijzondere theetuinen om in neer te strijken

Moors paradijsje in de polder? Check! Alleen het woord theetuin heeft al iets idyllisch. Je denkt meteen aan een mooie groene omgeving en een ontspannen middag met bijvoorbeeld een afternoon tea. Geen liefhebber van thee? Geen nood, elke zichzelf respecterende theetuin serveert ook koffie 😉 Theet...

5 bijzondere theetuinen om in neer te strijken

Moors paradijsje in de polder? Check!

Alleen het woord theetuin heeft al iets idyllisch. Je denkt meteen aan een mooie groene omgeving en een ontspannen middag met bijvoorbeeld een afternoon tea. Geen liefhebber van thee? Geen nood, elke zichzelf respecterende theetuin serveert ook koffie ?

Theetuin Overleek

Schuitje varen, theetje drinken: het kan in Theetuin Overleek in Waterland, bij Monnickendam. De eigenaresse bakt zelf zalige taarten, er is terras aan het water en alles ziet er even verzorgd uit, tot aan de kippetjes toe.

Je kunt er een fluisterboot of kano huren én een picknickmand vol lekkers bij bestellen, om mee door dit mooi deel van Nederland te varen: de polders van Waterland zijn prachtig.

Theetuin Overleek

Theetuin Binnen & Buiten

Vlakbij Sleeuwijk ligt Theetuin Binnen & Buiten, de perfecte pitstop voor een wandel- of fietstocht door het Rivierenland. Bij mooi weer wordt er geserveerd in de tuin, is het weer minder dan kun je ook fijn binnen zitten.

De gastvrouw is theesommelier wat een kop thee of een afternoon tea hier net wat meer bijzonder maakt. Leuk om er een dagje van te maken: je per sloep over de Linge of door de Biesbosch laten varen, met een picknickmand mee.

Theetuin Binnen & Buiten

Theetuin Appeltern

In Appeltern vind je het grootste tuininspiratiepark van Nederland. Ook al ben je niets van plan met je tuin, het is de moeite waard om er een paar uur in rond te dwalen.

Al dat moois is uitstekend te combineren met Theetuin Appeltern, waar ze ook een B&B bestieren.

De afternoon tea hier komt rechtstreeks uit Downton Abbey, compleet met verse scones en clotted Cream. Bij mooi weer zit je lekker in de tuin aan de Wetering, is het geen buitenweer, dan zit je ook prima in de theeschuur.   

Theetuin Appeltern

Theetuin (H)eerlijk

In De Kwakel ligt aan de Amstel bij de Tolhuissluis Theetuin (H)eerlijk, met veel biologisch op het menu. Dit theehuis ligt autovrij aan een wandel- fietspad, het is er heerlijk rustig.

Je kunt onder de bomen zitten, maar ook in de mooie kas, ook bekend als het Glazen Theehuis. Prachtig uitzicht, lekkere afternoon tea's, maar ook workshops.

Theetuin (H)eerlijk

Millinger Theetuin

Je verwacht het niet, Moorse sferen in de Millingerwaard. Maar toch is dat wat je hier treft: een Moors theehuis met veranda en een Marokkaans-oosters georiënteerd theehuis met een pleintje met waterpartij. De menukaart is vegetarisch.

De verborgen hoekjes, paadjes, doorkijkjes en hoogteverschillen maken dit echt een paradijsje in de polder. Deze theetuin is alleen te voet of per fiets bereikbaar en goed te combineren met een tocht door het prachtige omliggende natuurgebied: je kunt er wandelarrangementen boeken.

Millinger Theetuin

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in