Er valt veel te genieten bij onze zuiderburen.

In Antwerpen moet je zijn voor een enorme verzameling nieuwe hotspots, maar er valt meer te genieten, vlak over de landsgrens. Culinair schrijfster Femke Vandevelde schreef er een heel boek over vol.

In Belgium for Foodies neemt ze je mee langs meer dan 350 onverwachte culinaire parels in het Belgische. Waarvan de een uiteraard dichterbij Nederland ligt dan de ander. 

Wij tippen je alvast deze vier fijne plekjes, door Femke helemaal goedgekeurd.

Article continues after the ad

Bartholomeus – Knokke-Heist

Trotse eigenaar van twee Michelinsterren, maar volgens Vandevelde toch nog altijd een beetje een hidden gem in België. Je eet er aan de bar met zicht op de keuken de lokaalste gerechtjes. En bevindt je ook nog eens dicht bij de haven van Zeebrugge én natuurreservaat Het Zwin waar het heerlijk wandelen is. Reserveren doe je hier.

Wilford T – Temse

Een kunstzinnig tafeltje, want er zit een kunstgalerie in hetzelfde pand. De chef verrast je met een tasting menu met de puurste ingrediënten, en ook in het restaurant zelf geniet je van wisselende kunstinstallaties. Hier boek je een tafeltje.

Cachet de Cire – Turnhout

Hier kun je heerlijk lunchen of dineren én slapen, maar is het vooral ook de wijnkaart die het bezoekje extra de moeite waard maakt. In de naastgelegen wijnwinkel kun je ze aanschaffen. Ook leuk: bij mooi weer eet je in de prachtige tuin. Reserveren kan hier.

Cuchara – Lommel

De zaak van chef Jan Tournier heeft twee Michelinsterren, maar zo heb je vast nog nooit gegeten. Hij serveert een avantgardistisch zestiengangenmenu uit zijn Japanse keuken. En dat in zijn zwarte interieur. Een niet te missen ervaring waar je in Nederland niet vaak iets over hoort. Boek hier je tafel.

Belgium for Foodies is nu te koop.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in