Het is ook culinair goed toeven in en rondom het natuurgebied.

Een dagje of weekend Veluwe is altijd een goed idee met zulk mooi weer. Eerder tipten we je al leuke plekken om te overnachten (kijk hier, hier en hier maar), vandaag geven we je drie toptips voor een fijn diner.

Alsof je nog meer redenen nodig had om de natuur op te zoeken dit voorjaar.

Savage (Harderwijk)

Chef Robert Poel werkte nog bij Voltaire* op de Utrechtse Heuvelrug toen hij met vrienden een eigen zaak in Harderwijk begon. Inmiddels stort hij zich er helemaal op en heeft Savage een aardige reputatie opgebouwd. Van donderdag t/m maandag schuif je er aan voor het diner met natúúrlijk vis, maar veel meer moois. Een aanrader.

Article continues after the ad

Aroma (Vaassen)

De Leest was jarenlang hét sterrenrestaurant van de Veluwe, nu is het pand overgenomen door restaurant Aroma, met goedkeuring van Jacob Jan Boerma***. Er zwaait een Italiaanse chef de scepter, dus verwacht verfijnd Italiaans op een toplocatie.

Achter de Poorte (Elburg)

Elburg is een van de schattigste Hanzestadjes van Nederland, zo eentje die je echt niet wilt overslaan. 's Avonds zijn de oude pandjes prachtig verlicht en schuif je bij de stadspoort aan voor een fijn diner bij dit restaurant dat al 30 jaar een goede reputatie heeft. De ambiance krijg je cadeau.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in