Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

10 Nederlandse restaurants krijgen Michelinster

De Michelin Awards volgen nog #foutjebedankt De nieuwe Michelinsterren zijn per ongeluk uitgelekt. Restaurants zouden eigenlijk pas maandag te horen krijgen of ze sterren krijgen, behouden of kwijtraken, maar door een fout in de Engelstalige app van Michelin zijn ze nu al te zien. Twee restaurant...

10 Nederlandse restaurants krijgen Michelinster

De Michelin Awards volgen nog #foutjebedankt

De nieuwe Michelinsterren zijn per ongeluk uitgelekt. Restaurants zouden eigenlijk pas maandag te horen krijgen of ze sterren krijgen, behouden of kwijtraken, maar door een fout in de Engelstalige app van Michelin zijn ze nu al te zien.

Twee restaurants krijgen twee sterren: Brut172 in het Limburgse Reijmerstok en Restaurant 212 ↑ in Amsterdam. Daarnaast krijgen acht restaurants die nu nog nul sterren hebben één ster.

(c) 212

Of er ook restaurants zijn die hun sterren verliezen, is nog niet duidelijk. Dat is niet te zien in de app. Maandag wordt meer duidelijk, ook over de Michelin Awards.

Er was vanochtend sprake van een technische storing, laat een woordvoerder van Michelin weten, "maar wij zijn verheugd over de inhoud". "Wij feliciteren de chef-koks en alle teams met deze welverdiende erkenning."

(c) Brut 172

Brut172 is pas sinds maart 2020 open, maar krijgt direct twee sterren. "We zijn heel erg blij", zegt chef Hans van Wolde tegen 1Limburg. "Ik kreeg een appje van collega's en dacht dat het een grap was. Maar op een gegeven moment was het wel heel heftig. Toen ben ik gaan bellen en toen bleek het echt zo te zijn. Ik had wel op een ster gerekend want dat zijn mijn jongens honderd procent waard, maar dit verrast me wel. Ik dacht echt dat het er eentje zou worden."

(c) NOS

De officiële presentatie van de Michelingids en de bekendmaking van de sterren is maandag vanaf 11.00 uur te volgen op de YouTube- en Facebook-kanalen van de organisatie.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in