Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

At home-kijktip: met Emma naar Jane Austen-tijden

Wat te kijken dit (lange) weekend? Nou, Emma. bijvoorbeeld. Online redacteur Claudia: Bruuske mannen. Mooie jonge vrouwen die niet braaf op een aanzoek zitten te wachten. Heerlijke Engelse landschappen. En humor, veel humor. Er is een reden dat de verhalen van Jane Austen keer op keer met veel su...

At home-kijktip: met Emma naar Jane Austen-tijden

Wat te kijken dit (lange) weekend? Nou, Emma. bijvoorbeeld.

Online redacteur Claudia: Bruuske mannen. Mooie jonge vrouwen die niet braaf op een aanzoek zitten te wachten. Heerlijke Engelse landschappen. En humor, veel humor. Er is een reden dat de verhalen van Jane Austen keer op keer met veel succes verfilmd worden.

De nieuwste in een lange rij topfilms van haar boeken is Emma. (met een punt ja), die eigenlijk rond de start van de coronacrisis in de bioscoop zou komen maar al heel snel via streaming beschikbaar werd om toch nog een publiek te vinden.

Gelukkig maar, want Emma. is er eentje om door een ringetje te halen. Romantisch, grappig, modern en toch ook heel erg klassiek. Zo'n film waarbij je echt even twee uurtjes in een ander tijdperk bent. Precies waar we nu op zitten te wachten dus.

Met de fijne Johnny Flynn (die ook prachtig kan zingen), Anya Taylor-Joy die we de komende jaren overal gaan zien én Josh O'Connor, die we al kennen als prins Charles uit The Crown.

Emma. stream je via Pathé Thuis (9,99 voor eenmalige huur) of Amazon Prime Video (2,99 per maand, de eerste maand gratis).

Beeld: Focus Features

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in