Haar villa staat te koop voor $ 18,5 miljoen.

Helen Mirren (76) en haar man, regisseur Taylor Hackford (76), hebben hun luxe villa in Hollywood te koop gezet voor $ 18,5 miljoen.

(c) Brunopress

Article continues after the ad

Helen en Taylor wonen tegenwoordig in een vrij afgelegen lodge aan de Nevada-kant van Lake Tahoe en hebben een huis in Santa Barbara. Ze bezitten verder nog een 19de eeuws herenhuis van vier verdiepingen in Londen, in de buurt van de Theems. Daarnaast beschikken ze over twee huizen in het Italiaanse Puglia, een 500 jaar oude boerderij in de buurt van Tiggiano en een huis op een klif in Torre Nasparo.  

Het huis in Los Angeles ligt op een heuvel en heeft een ruime tuin, acht slaapkamers en nog een gastenverblijf voor logés of inwonend personeel.

Naast het gastenverblijf is er ook nog een garage met ruimte voor vijf auto's met daarbovenop een kantoor en een appartement. De tuin heeft uitzicht over de stad.

Het huis heeft een knusse bar, om te borrelen met vrienden...

... en een prachtige ruime woonkamer...

...met aangrenzende eetkamer, allebei met openslaande deuren naar het terras en de tuin. 

En ook de tweede living heeft openslaande deuren, ditmaal aan beide zijden. 

Op de overloop verrassend jazzy flamingobehang, de foto is van Ingrid Bergman. 

In de badkamer een bad en inloopdouche en his 'n hers wastafels.

De keuken is uitgerust met een wat rommelig ogend kookeiland met zo te zien twee ovens, maar ook een zitje om te eten met een open haard. 

En ook de slaapkamer heeft een open haard, hoewel het in Los Angeles slechts zeer zelden fris is. 

Het huis is gebouwd in 1911 en Mirren en Hackford hebben er dertig jaar gewoond. Tot zich een koper meldt, wordt het verhuurd voor $ 45.000 per maand.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in