Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hola! Zomers weer vraagt om frisse Sangria!

En we hebben óók een alcoholvrije versie voor je. Het is zo'n beetje de Spaanse nationale drank: frisse, licht alcoholische Sangria, liefst vol fruit. Heerlijk als aperitief of om meer richting zonsondergang te zomeren op je terras!  Sangria  Boen 2 perssinaasappels goed schoon, snij ze in plakke...

Hola! Zomers weer vraagt om frisse Sangria!

En we hebben óók een alcoholvrije versie voor je.

Het is zo'n beetje de Spaanse nationale drank: frisse, licht alcoholische Sangria, liefst vol fruit. Heerlijk als aperitief of om meer richting zonsondergang te zomeren op je terras! 

Sangria 

Boen 2 perssinaasappels goed schoon, snij ze in plakken en die weer door de helft. Doe hetzelfde met een citroen of limoen. Je kunt er nog ander fruit (meloen, appel, druif, ananas, perzik) aan toevoegen, maar dan gaat het wel richting bowl – jouw keuze.

Voor wie het zich extra makkelijk maken: diepvriesfruit is al voorgesneden en dient meteen als alternatieve ijsblokjes.

Meng het fruit in een wijde karaf met een halve liter fruitige Spaanse rode wijn en 100 ml sinaasappellikeur, goed koelen voor je de Sangria serveert over ijsblokjes.  

Voor een variatie: laat de sinaasappellikeur weg en leng bij het serveren aan met zoete mousserende cava.

Virgin Sangria

Maak het fruit klaar zoals hierboven, gebruik in plaats van wijn rood druivensap en in plaats van likeur sinaasappelsiroop. Wil je een beetje tinteling, leng dan aan met mineraalwater of – verrassend lekker – sinas.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in