Vandaag is de beste dag van de week, dus geniet ervan!

Vandaag is het nog best lekker: er is zon, weinig wind en voor wie een beetje in de luwte zit kan het nog zo'n 19 graden worden.

Dinsdag kun je maar beter een trui aantrekken. Er steekt dan een gure  noordoostenwind op, waardoor de gevoelstemperatuur lager is dan de 12, 13 graden die op de thermometer zal staan. Met de zon erbij kan het wat warmer aanvoelen, maar het is toch meer warme chocolademelkweer dan terrasjesweer.

Koningin Máxima kan dan ook maar beter een wolletje aantrekken voor de Dodenherdenking op de Dam van woensdag, want ook dan is het kil. Dat geldt eveneens voor Bevrijdingsdag. In de nacht van woensdag op donderdag kan het aan de grond zelfs vriezen (pas je op voor je plantjes?) en donderdagochtend moet je rekening houden met flinke mist.

Article continues after the ad

Pas vanaf 10 mei gaan de temperaturen weer wat omhoog en wordt het tussen de 15 en 20 graden. Op een zonnige middag wordt het nog wel iets warmer, maar we moeten even door de gure, euh, zure appel heen.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in