Laat de hogedrukgebieden maar komen!

Wijn koel houden als je buiten zit, is nog best een gedoe. Je kunt 'm in een emmer met ijsblokjes zetten, maar die smelten snel en het een beetje zonde van de ijsblokjes. Een sleeve voor de fles is ook een optie, maar in de praktijk meer geschikt voor een etentje binnen dan voor koelen bij tropische temperaturen.

Enter de wijnkoelstick, waarmee je witte, rosé, maar ook fruitige rode wijnen heerlijk fris houdt, ook buiten. Ze zijn te koop vanaf € 8 en werken allemaal hetzelfde: in de stick zit een dunne gel die na twee uur in de diepvries urenlang een koelend effect heeft. Je steekt 'm in een geopende fles wijn en die blijft dan lang koel, zonder de wijn te verdunnen.

Article continues after the ad

Ga je voor zo'n stick, kies er dan eentje met schenktuit, die is in de praktijk het makkelijkst. Wil je koel-koeler-koelst, plaats de stick dan in een fles die een paar uur in de koelkast heeft gelegen. Ga je picknicken, neem dan een gekoelde stick mee in een koeltas en plaats hem ter plaatse in de fles.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in