Het verhaal achter de muziek.

Motown is de succesvolste platenmaatschappij ooit. Artiesten als The Jackson Five, Stevie Wonder, Diana Ross & The Supremes en Marvin Gaye kregen er een kans en maakten Motown groot.

Hitsville: The Making of Motown vertelt voor het eerst het complete verhaal van eigenaar en oprichter, Berry Gordy. Door zijn unieke aanpak in een muzikaal, cultureel en politiek roerige tijd heeft hij Motown zo groot weten te maken. De documentaire laat waarom 62 jaar na de oprichting van het label de muziek tot op de dag van vandaag blijft inspireren.

Article continues after the ad

De docu beslaat de periode vanaf de geboorte van Motown in autostad Detroit (de naam is er een knipoog naar: motor town, motorstad) in 1958 tot de verhuizing naar Los Angeles begin jaren zeventig. Met legendarische namen als The Jackson Five, Stevie Wonder, Marvin Gaye, Diana Ross & The Supremes en The Four Tops was Motown een enorme hitmachine. Motown Records werd zo veel meer dan alleen een platenmaatschappij: het werd een sound: soul met een vrolijke dosis pop erin.

Oprichter en eigenaar Berry Gordy vertelt hoe Motown zo ver is gekomen en laat heel veel muziek zien en horen, met unieke beelden van artiesten on stage én backstage. De oprichting en het aanvankelijke succes van Motown werd bereikt tijdens een periode van aanzienlijke raciale spanningen in Amerika en te midden van de snelgroeiende burgerrechtenbeweging.

Hitsville: The Making of Motown draait vanaf donderdag 2 september 2021 in de bioscoop

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in