Zo'n witte kerst als in George Michael's Last Christmas willen we allemaal wel! Krijgen we 'm dit jaar? En zo niet, waar moeten we dan heen voor een sfeervolle witte wereld?

Minder dan 10 procent

Een beetje een no-brainer, maar in steden als Dubai, Honolulu en Los Angeles is de kans op sneeuw nihil.

10 tot 50 procent

In Centraal Europa, het midden van de VS en Centraal Azië kan het vriezen en dooien. Steden als Stockholm en Innsbruck hebben echter wel vier keer zo veel kans dan andere steden in deze regio zoals bijvoorbeeld New York en Vancouver.

Tussen de 50 en 90 procent

In het noorden van de VS en Europa (zelfs in het noorden van Schotland) heb je meer kans op een witte dan een groene kerst. Montreal, Boekarest en het Schotse Aberdeen zijn steden met een redelijk hoge kans op een sneeuwwitte kerst. 

Boven de 90 procent

Bijna vanzelfsprekend heb je boven de poolcirkel het meeste kans op sneeuw. Maar of het daar nu zo gezellig is? In de woonplaats van de kerstman, het Finse Rovaniemi is de sneeuwzekerheid 100 procent. In veel wintersportgebieden, Lapland, Canada en Alaska is de kans op een witte kerst hoger dan 90 procent. Voor een witte kerst, zal je dit jaar dus naar het buitenland moeten.

En in Nederland?

Verrassend genoeg vallen Maastricht en Amsterdam met respectievelijk 6 en 7 besneeuwde kerstdagen per 100 kerstavonden in dezelfde kansarme categorie als Dubai en Honolulu. Dan zaten we toch liever daar!

Ook dit jaar is de kans op een witte kerst klein. Dat heeft wel weer voordelen, want met zoveel families en geliefden op de weg, is het stiekem ook wel fijn dat de wegen sneeuwvrij zijn.

Beeld: Les Fermes de Marie. Tix.nl deed het onderzoek naar de sneeuwzekerheid in meer dan 60 steden.

Het blijft schrikken als je telefoon vol onder water valt. Met met deze lifehack overleeft-ie het vrij eenvoudig.

De nieuwste modellen kunnen wel tegen een plons, maar voor iedereen die geen waterproof mobiele telefoon heeft - en vanaf nu weer volop aan of op het water gaat fotograferen, is het volgende product een perfecte lifesaver: silicagel. Die kleine zakjes die in je nieuw gekochte tas of schoenen zitten en je doorgaans meteen achteloos weggooit. Niet meer doen! Want:

Doe de telefoon samen met vijf silicagelzakjes in een afsluitbaar plastic zakje en laat ze een nachtje bij elkaar liggen. De volgende dag is je telefoon weer helemaal de oude!

 

Bron: Libelle tv. Beeld: iStock

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in! 

Actrice Tippe Hedren (88) kroop weer in een rol voor de mysterieuze Gucci-commercial.

Ooit, voor ze beroemd werd als actrice in Hitchcocks The Birds en Marnie, was ze al model. Het was Gucci’s Alessandro Michele die haar nu castte als waarzegster in z'n sieraden- en horlogecommercial. Een rol die ze met verve speelt.

Family affair

Hedren is de moeder van actrice Melanie Griffith en oma van Dakota Johnson (dochter van Melanie en Don Johnson en inmiddels beroemd vanwege Fifty shades of Grey…). Dakota was eerder ook al eens model voor Gucci, in de campagne voor de geur Bloom. Tippi Hedren is trouwens niet de eerste iconische actrice die door Gucci wordt gecast. Vorig jaar nog schitterde Vanessa Redgrave (toen 79) in de Cruise campagne.