Coronaproof cake bakken, anyone?

Bakkers klaar, bakken maar! Vanaf vanavond (zondag 27 december) is het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt te zien.

Article continues after the ad

In een volledige coronaproof-baktent gaan tien thuisbakkers de strijd met elkaar aan onder het toeziend oog van presentator André van Duin en juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden.

Ook Heel Holland Bakt ontkomen niet aan de coronapandemie: de tent is voor de gelegenheid twee keer zo groot om een gepaste afstand tussen de bakkers te garanderen en André, Robèrt en Janny zijn uitgerust met speciale kuchschermen.

Het thema van de eerste aflevering is cake. De signatuuropdracht bestaat uit het maken van een tulband. Er volgt meteen een pittige technische opdracht, waarin de bakkers met weinig informatie een moeilijk baksel moeten maken. Dit keer zijn dat jaffa cakes, en het belooft een flinke kliederboel te worden. Nadat de bakkers ook hun spektakelstuk hebben gemaakt is het al tijd om de eerste afvaller én de eerste Meesterbakker te onthullen.

Heel Holland Bakt is vanaf zondag 27 december wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 1.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in