'Met zonder jas naar buiten' is geen enkel probleem.

Voor wie het nu al lenteachtig vindt: het wordt nog zachter dan eerder voorspeld. Met de jaarwisseling zelf kan het zomaar 15 graden worden. En dat maakt de kans aanzienlijk dat het de warmste oud en nieuw ooit wordt.

Vandaag kan het al 16 graden worden in Brabant. In het noorden blijft het kwik steken op zo'n 12 graden. Voor 31 december is de voorspelling droog en zonnig met maxima van tegen de 15 graden. "Dit is echt heel uniek”, zegt Yannick Damen van Weeronline in de Telegraaf.

'De kans is groot dat we warmterecords gaan verbreken'

De warmste oudejaarsnacht tot nu toe was in 2012, toen het 10,2 graden werd in De Bilt. En in 2017 werd het op 31 december overdag 14,5 graden in het Limburgse Arcen. "De kans is behoorlijk groot dat we deze warmterecords dit jaar gaan verbreken’’, zegt Damen.

Article continues after the ad

De oorzaak van deze milde temperaturen? Warme lucht uit Spanje. "We kunnen de wind zelfs terugleiden naar de Canarische Eilanden," aldus Damen. En om er nog een graadje bovenop te doen: op 1 januari kan de zon lekker doorbreken en voelt het nóg zachter.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in