Sterk staaltje omarm wie en wat je bent! 

Voor veel mensen is een gehoorapparaat zowel een handig hulpmiddel als een noodzakelijk kwaad. Hoewel de technologische mogelijkheden steeds groter worden en de apparaatjes steeds kleiner, zijn ze nog altijd vooral op functie ontworpen.

Voor wie het hulpmiddel helemaal heeft omarmd, zijn er nu prachtige oorsieraden van Chella Man, zelf sinds zijn vierde slechthorend. "Ik had altijd het gevoel dat de apparaten nooit echt deel van mij uitmaakten, van hoe ik mezelf aan de wereld wilde laten zien," zegt hij.

Article continues after the ad

Om de controle over zijn lijf en zijn look weer terug te vorderen, is hij in zee gegaan met het Private Policy label, waarvoor hij een reeks flexibele oorsieraden maakte die niet alleen makkelijk dragen, maar ook gehoorapparaten en cochlear implantaten accentueren.

 "Het voorkomt misverstanden, draagt bij aan je identiteit en zoiets moois geeft er een positieve draai aan slecht horen en doof zijn. Waarom zou je iets wegstoppen dat bij jou hoort? Toen ik er zelf voor het eerst eentje opzette, voelde ik de disconnectie verdwijnen en had ik het gevoel dat het apparaat en ik meer één geheel vormden."

Het gaat in totaal om acht verschillend vergulde cuffs geïnspireerd op 16de eeuwse kunst die Chello zag tijdens een artist residency in Italië, onder andere in kasteel Brescia. Ze zijn flexibel, zodat je ze kunt afstellen op je eigen gehoorapparaat. Man hoopt dat ook mensen zonder gehoorapparaat ze zullen gaan dragen, omdat het mooie cuffs zijn en uit solidariteit.

Foto's (c) Private Policy

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in