Met dank aan de splijtende vortex (who knew?)

Alleen meteorologen wordt opgewonden van een 'splijtende vortex', maar toch is het iets waar we allemaal mee te maken kunnen krijgen. Het gaat hier om een enorme bel van zeer koude lucht in de stratosfeer boven de Noordpool, die de afgelopen weken is opgewarmd van -70 naar -20 en gespleten.

Article continues after the ad

Vormt die bel een hogedrukgebied tussen Groenland en Scandinavië, dan wordt er Siberische kou onze kant opgeduwd. 'The Beast From The East' kennen we nog van eerdere perioden met strenge vorst. En dat zou dan rond 1 februari hier voor niet alleen opgewonden meteorologen zorgen, maar ook voor stuiterende ijsmeesters. En dan is laagjes dragen altijd een goed idee. Of anders een paar wanten van Bernie Sanders.

 

Volgens Johnny Willemsen van Weeronline is het nog net te vroeg om een definitieve voorspelling te doen en ook het KNMI houdt het voorlopig op 'normaal winterweer, min 5 graden'. Wel is duidelijk dat het in februari kouder wordt zodat nog wat dieper wegduiken onder een dekentje (wortel optioneel) best aantrekkelijk is.

Mocht je nog een leuke warmhouder nodig hebben, bestel 'm op tijd (de Erminia van Moncler Genius kost 16.000 euro en is jurk, tent en slaapzak tegelijk!

Klassieke ribfluwelen pilotenmuts van Stetson (Hoedshop € 89)

Gewatteerde jas Candice van Moncler Genius (Matches Fashion € 2700)

Afkleden doet ie niet, maar voor koukleumen is deze thermolegging met teddyvoering een uitkomst € 25

Etip handschoenen van The North Face bieden redelijk veel bewegingsvrijheid en je kunt er een berichtje mee versturen of een touchscreen mee bedienen zonder ze uit te trekken € 40

Lange gewatteerde jas met capuchon van BPC € 40

Je kapsel kan het schudden, maar lekker warm is ie wel: Fake Fur Faye sjaalmuts van Gebeana (Hoedshop € 60)

Ugg's bestseller voor koud weer: Adirondack III laarzen € 270

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in