Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Heb je al gehoord van Japandi?

Nieuwe home decor hybride! Opeens duikt de kreet overal op: Japandi, een interieurmix tussen Japanse en Scandinavische stijlen. Het resultaat is een eenvoudig en ruimtelijk interieur zoals ze dat in het land van de Rijzende Zon kennen, met toch de geborgenheid die een portie hygge biedt. Heel bij...

Heb je al gehoord van Japandi?

Nieuwe home decor hybride!

Opeens duikt de kreet overal op: Japandi, een interieurmix tussen Japanse en Scandinavische stijlen. Het resultaat is een eenvoudig en ruimtelijk interieur zoals ze dat in het land van de Rijzende Zon kennen, met toch de geborgenheid die een portie hygge biedt.

Heel bijzonder om te zien dan landen die 8000 km uit elkaar liggen, zulke sterke overeenkomsten in smaak hebben.  Waar let je op bij een Japandi-interieur?

Laag en breed

(c) West Wing

Denk aan meubels met simpele lijnen die aan de lage kant zijn en kunnen worden verschoven, zoals een modulaire bank.

Wabi-sabi

(c) West Wing

Probeer 'de schoonheid van imperfectie' na te streven. Het gaat niet om een volmaakt uitgebalanceerd interieur, er mag hier en daar wat afwijken, in de vorm van een spannende stoel, bijvoorbeeld.

Rust en ruimte

(c) West Wing

Het gaat vooral om het creëren van rustige lijnen in huis. 

Natuurtinten

(c) West Wing

Hoewel er veel gebruik wordt gemaakt van zwart wit, zijn alle natuurtinten welkom: ook dit is Japandi. 

Verzamelen & stylen 

Denk daarnaast aan kleine, mooie verzameling in combinatie met bloemen of planten. Spelregel is dat één enkele iris in een vaasje meer impact heeft dan een dikke bos...

...en dat het ook 'minder is meer' betreft wat kussens en planten. Bij die kussens hoort dan weer wel een lekkere plaid, zoals op de openingsfoto.