Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zó maak je een smakelijke, slanke ijskoffie

Voor wie het graag lekker licht houdt! Niet zo lekker als een gekoelde ijskoffie op warme dagen. Wel een beetje jammer dat de kant-en-klare versies behoorlijk calorierijk kunnen zijn, al snel zo'n 140 calo's. Dat is dan de slankste, de meerderheid heeft meer dan 200 calorieën per portie en de Dar...

Zó maak je een smakelijke, slanke ijskoffie

Voor wie het graag lekker licht houdt!

Niet zo lekker als een gekoelde ijskoffie op warme dagen. Wel een beetje jammer dat de kant-en-klare versies behoorlijk calorierijk kunnen zijn, al snel zo'n 140 calo's.

Dat is dan de slankste, de meerderheid heeft meer dan 200 calorieën per portie en de Dark Berry Mocha Frappuchino van Starbucks bevat met 561 calorieën zelfs een kwart van je totale energiebehoefte.

Het is vooral de combinatie van suiker, volle melk en room die de koude koffie zo calorific maakt. Daar valt natuurlijk best iets aan te doen als je 'm zelf maakt.

Voor 2 personen:

  • Zet 2 koppen sterke koffie en giet die in de blender
  • Voeg suikervrije karamelsaus naar smaak toe
  • Voeg 100 ml halfvolle melk of suikervrije sojadrank toe
  • Voeg een handje ijsklontjes toe en helemaal egaal blenden.

Je ijskoffie telt met halfvolle melk 24 calorieën en met Alpro No Sugars 17 calorieën. Dan tik je toch net even wat lekkerder nóg een glaasje weg.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in