Er is al wat afgehold, de afgelopen weken.

Als vier weken zoveel mogelijk thuisblijven iets hebben opgeleverd, is het wel de comeback van het goeie ouwe joggen. Hardlopen was al populair, die runners zijn te herkennen aan flitsende kleding en meestal een forse lading gadgets die muziek leveren en prestatiedata opnemen.

Deze toegewijde renners hebben door de coronabeperkingen gezelschap gekregen van vele iets minder fanatieke lopers in alle soorten, maten en leeftijden. Ze zijn te herkennen aan kleding die niet per se voor hardlopen is gemaakt, op sneakers die ze toch nog in de kast hadden staan. En ze mikken niet op 'hard', 'snel' of 'ver', ze zijn gewoon al heel gelukkig met even het huis uit zijn en een stukje joggen, nu de sportschool dicht is.

Dat de 'Runnaissance' zo aanslaat is logisch. Een eindje lopen kun je overal en altijd doen, het enige wat je ervoor nodig hebt, is tijd en een paar schoenen. Je kunt het makkelijk alleen doen (aantrekkelijk als je al weken opgehokt zit met je gezin), het is minder lastig anderhalve meter afstand te houden en het is een pragmatische manier om snel en zonder ingewikkeld gedoe even wat lichaamsbeweging in je eigen tempo te nemen.

Article continues after the ad

Mocht het je nu bevallen, investeer dan alsnog in een paar goede schoenen. Joggen gaat prima in een legging en een oud T-shirt, maar goede demping is wel een nuttige investering in het behoud van je gewrichten. Gadgets optioneel, het holt wel zo relaxed zonder steeds je bloeddruk doorgeseind te krijgen, toch?

foto (c) iStock 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in