Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Yep, je wordt écht 'hangry' van hongerig rondlopen

En de oplossing is te simpel voor woorden. Iedereen herkent het vermoedelijk wel. Drukke ochtend, nog niet geluncht, je raakt geïrriteerd – je bent 'hangry', een samentrekking tussen 'hungry' en 'angry' (honger en boos). De prikkelbaarheid verdwijnt als sneeuw voor de zon als je even wat gegeten ...

Yep, je wordt écht 'hangry' van hongerig rondlopen

En de oplossing is te simpel voor woorden.

Iedereen herkent het vermoedelijk wel. Drukke ochtend, nog niet geluncht, je raakt geïrriteerd – je bent 'hangry', een samentrekking tussen 'hungry' en 'angry' (honger en boos). De prikkelbaarheid verdwijnt als sneeuw voor de zon als je even wat gegeten hebt.

Dit lijkt geen gegeven om wetenschappelijk onderzoek naar te doen, maar men kon het toch niet laten. Conclusie: hangry is niet ingebeeld, het bestaat echt. Duh.

Gedurende 21 dagen moesten vrijwilligers hun humeur en honger in kaart brengen via een app. Het is een béétje een open deur, maar een lege maag werd onomstotelijk in verband gebracht met woede, irritatie en minder aangename gevoelens. Dit ongeacht iemands leeftijd, gewicht, geslacht, eetpatroon, persoonlijkheidskenmerken of BMI.

"Velen zijn zich ervan bewust dat honger onze emoties kan beïnvloeden, maar er werd verrassend weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar 'hangry' zijn", aldus sociaal psycholoog Viren Swami van Anglia Ruskin University in Cambridge.

"Wij zijn de eerste die ‘hangry’ zijn buiten het lab onderzochten. Door mensen in hun dagelijks leven te volgen, ontdekten we dat honger gerelateerd was aan boosheid, irritatie en genot." Het goede nieuws: dat pesthumeur is dus op te heffen door simpelweg even iets te eten. 

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in