Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Waarom je beter een tissue dan een zakdoek gebruikt

Zomaar even een coronakwestie tussendoor. Zijn we net door de milieubeweging gedrild dat snuiten in katoenen zakdoeken duurzamer is dan tissues gebruiken, worden we opeens weer gemaand aan de Kleenex te gaan. Hoe zit dat? De huidige voorkeur voor tissues komt voort uit het feit dat virussen lange...

Waarom je beter een tissue dan een zakdoek gebruikt

Zomaar even een coronakwestie tussendoor.

Zijn we net door de milieubeweging gedrild dat snuiten in katoenen zakdoeken duurzamer is dan tissues gebruiken, worden we opeens weer gemaand aan de Kleenex te gaan. Hoe zit dat?

De huidige voorkeur voor tissues komt voort uit het feit dat virussen langer overleven op een zakdoek. In het algemeen geldt dat, zolang snot of slijm niet is opgedroogd, het virus van dienst nog overdraagbaar is.

Daar komt bij dat katoenen zakdoeken meestal meer dan één keer worden gebruikt, wat de hygiëne ook niet bevordert. Een tissue is bedoeld voor eenmalig gebruik: niet laten slingeren, niet weer in je tas of broekzak stoppen, maar meteen weggooien: niet in de papierbak, rechtstreeks bij het restafval.

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in