'In het water zijn is een vorm van meditatie.'

Voormalig topmodel Helena Christensen mag dan tegenwoordig vooral achter de camera staan als fotograaf, ze past nog moeiteloos in een designer monstercollectie.

Of in spicy lingerie: ze fotografeerde zichzelf voor de nieuwe Coco de Mer collectie ('Ik wilde er een beetje stuntelige selfies van maken').

Article continues after the ad

Haar conditie dankt ze vooral aan boksen: "Ik wil iets doen dat super high intensity is, zodat ik niet afgeleid wordt en me niet ga vervelen," zegt ze in de Britse Vogue. Maar ook zwemmen speelt een grote rol in haar routine. 

"Ik doe veel aan mijn uithoudingsvermogen, ik loop en ik sprint veel. Het gaat me niet om gewicht of esthetiek, ik sport om mezelf sterker te maken, zodat mijn lichaam gezond kan zijn en ik mezelf gracieus kan bewegen. En ook wel om pasta met kaas te kunnen blijven eten."

En hoe zit het nu met die ijsbaden? Helena zegt dat ze dol is op water, graag in natuurwater zwemt en zich in ijswater onderdompelt.

En afgaand op haar Instagram neemt ze dat serieus. "Ik doe veel dingen alleen, in mijn eigen tempo, in mijn eigen kleine wereld."

"Als ik in het water ben, is dat de hoogste vorm van meditatie die ik kan bereiken."

Doe ons deze versie van een winterdip!

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in